24-05-2018

Nieuws

Innovatiebijdrage voor energielandschap De Grift

Het Rijk gaat bijdragen aan de ontwikkeling van Energielandschap de Grift in Nijmegen-Noord. Regionale partijen werken hier samen aan een innovatief duurzaam energielandschap, met windmolens, zonnepanelen en opslag van energie. Een primeur voor de regio, met ons windpark in een hoofdrol.

Lees meer

Afscheid bestuurslid Bart de Bruin

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 13 juni neemt WindpowerNijmegen afscheid van bestuurslid Bart de Bruin. Bart zette zich na de realisatie van Windpark Nijmegen-Betuwe in voor de verdere ontwikkeling van de coöperatie. Met plezier kijkt hij terug.

Lees meer

Opbrengsten windpark 2018

Vorig jaar was opnieuw een matig windjaar. Ondanks dat hebben onze molens in 2018 toch een mooie productie gehaald. De totale opbrengst was met 21.562 MWh net iets hoger dan in 2017. In september ontvangen windaandeelhouders hun tweede rendementsuitkering.

Lees meer

Nijmeegs energielandschap in de pers

Ons windpark is de laatste tijd weer volop in de media. Dagblad Trouw publiceerde een mooi stuk over hoe we in Nijmegen ons eigen energielandschap bouwen. In de Gelderlander stond een paginagroot stuk over waarom Koos Nijssen uit Reeth van onze molens is gaan houden.

Lees meer

Ons windpark moét je gezien hebben

Zelf wisten we het al, maar het staat nu ook zwart op wit: Windpark Nijmegen-Betuwe moét je gezien hebben. Ons windpark is opgenomen in een in april verschenen boek met 111 bijzondere plekken in Nijmegen, die je niet mag missen.

Lees meer

Volle bak bij infocafé

Volle bak bij het informatiecafé over Zonnepark de Grift op 18 april. Zo’n 100 belangstellenden lieten zich in de Thiemeloods informeren over de laatste ontwikkelingen rondom dit nieuwe project van coöperatie WindpowerNijmegen.

Lees meer

Vergunning voor Zonnepark de Grift

Goed nieuws voor coöperatie WindpowerNijmegen. Gemeente Nijmegen maakte 2 april bekend ons een definitieve vergunning voor Zonnepark de Grift te verlenen. We kunnen verder met de voorbereidingen!

Lees meer

Campagne Zonnepark de Grift in startblokken

Leden van WindpowerNijmegen kwamen donderdag 22 maart bij elkaar om te brainstormen over de campagne voor zonnepark De Grift. Onder het genot van (vegan) pizza zochten de deelnemers naar een antwoord op vragen als ‘Waarom zou je meedoen?’ en ‘Hoe gaan we nieuwe leden benaderen?’

Lees meer

Ons windpark in het NOS-journaal

Zaterdag 23 februari was ons windpark te zien in het 8 uur journaal van de NOS. Veel provincies blijken hun doelen voor windenergie niet te halen. De NOS liet Windpark Nijmegen-Betuwe zien als voorbeeld van hoe je van windenergie wél een succes maakt.

Lees meer