24-05-2018

Nieuws

Wat is er aan de hand met de energieprijzen?

Sinds onze molens draaien waaide het nog nooit zo hard als de afgelopen maanden. Eindelijk. Toch zijn de vooruitzichten niet alleen maar rooskleurig. De energieprijzen zijn al een tijd extreem laag. Dit raakt ons windpark. Toch is het opwekken van duurzame energie nog altijd waardevol. Met onze coöperatie helpen we onze stad verduurzamen. Hier gaan we mee verder. En hopelijk trekt de marktprijs snel weer aan. 

Lees meer

Dick Bos nieuwe voorzitter van de RvC

Sinds eind vorig jaar is Dick Bos voorzitter van de Raad van Commissarissen van het windpark. Als Nijmeegse ondernemer in hart en nieren helpt hij graag anderen vooruit met zijn kennis en ervaring. In 2016 werkte hij al mee aan de campagne voor het windpark.

Lees meer

Innovatiebijdrage voor energielandschap De Grift

Het Rijk gaat bijdragen aan de ontwikkeling van Energielandschap de Grift in Nijmegen-Noord. Regionale partijen werken hier samen aan een innovatief duurzaam energielandschap, met windmolens, zonnepanelen en opslag van energie. Een primeur voor de regio, met ons windpark in een hoofdrol.

Lees meer

Afscheid bestuurslid Bart de Bruin

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 13 juni neemt WindpowerNijmegen afscheid van bestuurslid Bart de Bruin. Bart zette zich na de realisatie van Windpark Nijmegen-Betuwe in voor de verdere ontwikkeling van de coöperatie. Met plezier kijkt hij terug.

Lees meer

Opbrengsten windpark 2018

Vorig jaar was opnieuw een matig windjaar. Ondanks dat hebben onze molens in 2018 toch een mooie productie gehaald. De totale opbrengst was met 21.562 MWh net iets hoger dan in 2017. In september ontvangen windaandeelhouders hun tweede rendementsuitkering.

Lees meer

Nijmeegs energielandschap in de pers

Ons windpark is de laatste tijd weer volop in de media. Dagblad Trouw publiceerde een mooi stuk over hoe we in Nijmegen ons eigen energielandschap bouwen. In de Gelderlander stond een paginagroot stuk over waarom Koos Nijssen uit Reeth van onze molens is gaan houden.

Lees meer