24-05-2018

Nieuws

Campagne Zonnepark de Grift in startblokken

Leden van WindpowerNijmegen kwamen donderdag 22 maart bij elkaar om te brainstormen over de campagne voor zonnepark De Grift. Onder het genot van (vegan) pizza zochten de deelnemers naar een antwoord op vragen als ‘Waarom zou je meedoen?’ en ‘Hoe gaan we nieuwe leden benaderen?’

Lees meer

Ons windpark in het NOS-journaal

Zaterdag 23 februari was ons windpark te zien in het 8 uur journaal van de NOS. Veel provincies blijken hun doelen voor windenergie niet te halen. De NOS liet Windpark Nijmegen-Betuwe zien als voorbeeld van hoe je van windenergie wél een succes maakt.

Lees meer

Windapp onder de loep

Windpark Nijmegen-Betuwe heeft al enige tijd een eigen windapp. Liefhebbers kunnen de prestaties van onze molens hierop live volgen. Ook is te zien of de windopbrengst én het rendement volgens verwachting zijn. Maar waarom blijven de resultaten op de app zo vaak achter bij de prognose? Aan windparkdirecteur Pim de Ridder de vraag hoe dit zit.

Lees meer

Doe mee met Burgers Geven Energie

Het platform Burgers Geven Energie, een initiatief van Stichting Wiek-II, vindt dat burgers een belangrijke rol moeten spelen in de regionale energietransitie. Burgers Geven Energie wil inwoners zeggenschap geven in duurzame energieprojecten. Zo blijven we in de toekomst de baas over onze energie. 

Lees meer

Denk mee over onze nieuwe campagne

WindpowerNijmegen start dit voorjaar met een nieuwe campagne om leden te werven voor Zonnepark de Grift. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zin om mee te denken over hoe we nog meer mensen enthousiast maken voor onze coöperatie?

Lees meer

Sociale molens in Nijmegen

Dia kreeg een windmolen bijna in haar achtertuin. En toch werd ze toen voorstander van windmolens. Urgenda was op bezoek bij Windpark Nijmegen-Betuwe en sprak met haar en coöperatieleden van WindpowerNijmegen.

Lees meer