24-05-2018

Agenda

30-31 aug: Democratiefestival met excursie windpark

Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus is het eerste landelijke Democratiefestival. Waar anders dan in Nijmegen, de groene hoofdstad van Europa.Op eiland Veur Lent kun je luisteren, debatteren, dansen, praten, leren en lachen. Ook wij doen mee.

Lees meer

26 mei: Rondje Noord

Ontdek de mooiste, groene plekjes van Nijmegen Noord zondagmiddag 26 mei, bij de vierde editie van Rondje Noord. Ook bij Windpark Nijmegen-Betuwe is van alles te beleven rond het thema zon en wind.

Lees meer

18 april: Informatiecafé Zonnepark de Grift

De campagne voor Zonnepark de Grift, het nieuwe project van WindpowerNijmegen staat op het punt van beginnen. Op donderdag 18 april a.s. is er een informatiecafé in de Thiemeloods. Leden, donateurs en andere belangstellenden zijn welkom voor een update.

Lees meer

13 april: Grote voorjaarsschoonmaak

De lente is in aantocht. Tijd voor de jaarlijkse grote schoonmaak van de Mussenhut. Op zaterdag 13 april a.s. gaan we aan de slag. Kom je helpen? Er is genoeg te doen: naast het stoffen en boenen van ons bezoekerscentrum, kunnen we ook handjes gebruiken in de tuin. Het harde werken wordt beloond met een lekkere lunch. 

Lees meer

26 maart: Duurzaamheidscafé Nijmegen

Rond 2007 zat Nederland in een flinke economische crisis. De regering kon niet anders dan met pittige bezuinigingsmaatregelen komen. Nu staan we aan de vooravond van een flinke klimaatcrisis, maar kordate beslissingen blijven uit. Werkt ons poldermodel averechts voor een effectieve aanpak van het klimaatprobleem?

Lees meer

18 dec: Duurzaamheidscafé Nijmegen

Oslo neemt in 2019 het stokje van Nijmegen over. Maar European Green Capital ben je toch voor het leven? Het Duurzaamheidscafé op dinsdag 18 december kijkt terug: wat ging goed en wat kon beter en blikt vooruit: hoe zorgt Nijmegen dat iedereen plezier heeft van alle groene initiatieven?

Lees meer

14 dec: Groene vrijdag

Nijmegen neemt op 14 december 2018 vrij om samen de stad groener en mooier te maken, een dag door activiteiten voor de stad en voor elkaar. Deze dag is het Groene Vrijdag, een activiteit van Nijmegen European Green Capital.

Lees meer