24-05-2018

Agenda

16 dec: ALV WindpowerNijmegen

Maandag 16 december organiseert WindpowerNijmegen een Algemene Ledenvergadering voor leden en donateurs. Op de agenda staat onder meer de voortgang van Zonnepark de Grift. We sluiten de vergadering af met een kerstborrel. Leden en donateurs ontvangen uiterlijk 1 week voor de vergadering de agenda, locatie en bijbehorende stukken in hun mailbox. Je kunt je hier […]

Lees meer

6 okt: Open dag windpark

Hoe werkt een windmolen? Hoe ziet zo’n ding er van binnen eigenlijk uit? En wat zie je als je helemaal bovenop de windmolen staat? Tijdens het Weekend van de Wetenschap ontdek je het lekker zelf bij Windpark Nijmegen-Betuwe.

Lees meer

30-31 aug: Democratiefestival met excursie windpark

Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus is het eerste landelijke Democratiefestival. Waar anders dan in Nijmegen, de groene hoofdstad van Europa.Op eiland Veur Lent kun je luisteren, debatteren, dansen, praten, leren en lachen. Ook wij doen mee.

Lees meer

26 mei: Rondje Noord

Ontdek de mooiste, groene plekjes van Nijmegen Noord zondagmiddag 26 mei, bij de vierde editie van Rondje Noord. Ook bij Windpark Nijmegen-Betuwe is van alles te beleven rond het thema zon en wind.

Lees meer

18 april: Informatiecafé Zonnepark de Grift

De campagne voor Zonnepark de Grift, het nieuwe project van WindpowerNijmegen staat op het punt van beginnen. Op donderdag 18 april a.s. is er een informatiecafé in de Thiemeloods. Leden, donateurs en andere belangstellenden zijn welkom voor een update.

Lees meer

13 april: Grote voorjaarsschoonmaak

De lente is in aantocht. Tijd voor de jaarlijkse grote schoonmaak van de Mussenhut. Op zaterdag 13 april a.s. gaan we aan de slag. Kom je helpen? Er is genoeg te doen: naast het stoffen en boenen van ons bezoekerscentrum, kunnen we ook handjes gebruiken in de tuin. Het harde werken wordt beloond met een lekkere lunch. 

Lees meer

26 maart: Duurzaamheidscafé Nijmegen

Rond 2007 zat Nederland in een flinke economische crisis. De regering kon niet anders dan met pittige bezuinigingsmaatregelen komen. Nu staan we aan de vooravond van een flinke klimaatcrisis, maar kordate beslissingen blijven uit. Werkt ons poldermodel averechts voor een effectieve aanpak van het klimaatprobleem?

Lees meer