24-05-2018

Stilte voor de storm

Vanaf 9 april gaat het stormen in Nijmegen. Onze burgercoöperatie WindpowerNijmegen gaat dan van start met een ledenwervingscampagne. We zoeken leden om te investeren in Windpark Nijmegen-Betuwe: 5 windmolens langs de A15, voorbij afslag Elst. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang: posters en flyers worden gedrukt, website krijgt een opfrisbeurt, windkrant wordt samengesteld.

Fietsen langs je eigen windmolen
Ik heb al een tijdje Winddelen van molen de Jonge Held van de Windcentrale, maar die molen staat in Groningen, daar kan ik niet langs fietsen! Langs de molens van Windpark Nijmegen-Betuwe straks wel. Met dit windpark maken we onze stad en regio duurzamer. En we gaan ‘kantelen’, zoals Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde) dat noemt: van centrale macht naar decentrale macht (burgercoöperatie!) en van vieze naar schone energie. Daar word ik blij van!

Laat die wind maar komen
Burgercoöperatie WindpowerNijmegen heeft nu ruim 400 leden. Dat is al een aardig aantal. Maar buiten die 400 sympathisanten, hoe bekend is het windpark dat we gaan bouwen? En hoeveel inwoners van onze regio gaan straks investeren in dit windpark? Als het aan ons ligt, laten we de wind niet door de hekken waaien. We laten de komende maanden de hele regio weten van ons mooie burgerwindproject!

5 windmolens voor Nijmegenaren
Windpark Nijmegen-Betuwe is een flink project. Er komen 5 windmolens, ten zuiden van de A15, ten westen van knooppunt Ressen. Ik hoop dat de lijn van die 5 windmolens in de toekomst nog uitbreidt naar 9 windmolens. Maar eerst gaan we voor de meest oostelijke 5 windmolens, op grondgebied van de gemeente Nijmegen. Deze 5 windmolens gaan een hoeveelheid stroom leveren die gelijk is aan het verbruik van ca. 8.500 huishoudens.

In 2015 doen we daarvoor alle resterende voorbereidingen. In 2016 wordt het windpark dan gebouwd. En dat is al heel snel! Daarom mag het binnenkort wel gaan stormen rondom ons initiatief. We koersen af op windkracht 9. Heerlijk!

Storm met ons mee!
Waarom juist nu? Iedereen die vóór 24 juli 2015 lid wordt van coöperatie WindpowerNijmegen, kan straks als eerste aandelen kopen voor Windpark Nijmegen-Betuwe. Dus als u het een mooi initiatief vindt, storm dan mee: word lid om nog dit jaar mede-eigenaar te worden van het burgerwindpark bij u om de hoek! En wie vragen heeft, kan uiteraard bij ons terecht voor meer uitleg.

Ineke de Jong
Bestuurslid Coöperatie WindpowerNijmegen

www.windparknijmegenbetuwe.nl
@windpowernijmeg / Facebook: Windpark Nijmegen-Betuwe
Fotograaf: Henny van Roomen