24-05-2018

Meld je aan als lid!

De coöperatie WindpowerNijmegen wordt straks eigenaar van het Windpark Nijmegen-Betuwe. Tot het windpark wordt gebouwd hebben we veel leden nodig. Een geslaagd burgerinitiatief begint bij mensen (en lokale bedrijven). Meld je aan! De kosten van lidmaatschap zijn eenmalig €25,-. Vul het formulier in en je ontvangt een betalingsverzoek in je mailbox.

Er zijn een paar belangrijke data voor het lidmaatschap en de mogelijkheden van inschrijven voor de windaandelen. Als je vóór 25 juli 2015 lid bent geworden van de coöperatie, kun je inschrijven voor maximaal 80 windaandelen. Vanaf 25 juli en tot 1 september 2015 kun je lid worden en inschrijven voor één windaandeel. Na 1 september kun je nog wel lid worden, maar niet meer investeren in Windpark Nijmegen-Betuwe. Je wordt dan automatisch donateur en blijft betrokken bij de activiteiten van coöperatie WindpowerNijmegen.

Twijfel je nog, vraag dan meer informatie aan, of wacht gewoon nog even af. Meld je dan wél al aan voor onze nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte.

Word Actief

Meer doen kan ook. Je kunt al eenvoudig actief worden door mensen in je omgeving te informeren en betrekken. Je kunt workshops bezoeken waarin we allerlei zaken voor het windpark samen voorbereiden. Je kunt helpen nieuwe leden te werven via ons wervingsteam. Of praat en beslis mee ín de coöperatie over hoe de leden straks kunnen investeren in het windpark en wat met de opbrengst (rendement en lokale groene stroom) moet gebeuren. Je treft binnen de coöperatie anderen die zich ook graag inzetten voor energiebesparing en duurzame energie. Houd de bijeenkomsten en oproepen in de gaten en sluit je aan.

Wil je actief worden? Stuur een mail naar info@windparknijmegenbetuwe.nl. Als je al ideeën hebt over jouw bijdrage in de coöperatie dan horen we dit ook graag!

Investeren

Leden krijgen als eerste de mogelijkheid om zich in te schrijven voor windaandelen in het windpark: vanaf juli en tot uiterlijk 15 september 2015. Volgens de huidige projectplanning zijn eind 2015 of op z’n laatst zomer 2016 alle vergunningen verleend, de juridische procedures afgerond en is de SDE-subsidie toegekend. De participaties (eigen vermogen) en het vreemd vermogen (bank) worden dan gestort en de bouw van het windpark kan starten. De leden plukken vanaf dan de vruchten: een goed rendement (meer dan de bank geeft) en de mogelijkheid tegen een goede prijs eigen windstroom af te nemen.

Lees hier meer over alle voorwaarden van investeren in Windpark Nijmegen-Betuwe, in de online brochure.

Met voldoende mensen die straks investeren groeit het eigen vermogen van het windpark. Daarmee kan in 2016 het windpark eigendom worden van de coöperatie.