24-05-2018
Toon overzicht

Netwerk beschikbaar

Liander is verantwoordelijk voor de aanleg van de stroomkabels en de aansluiting van de elektriciteit in het inkoopstation. Eli Vorstenbosch is projectmanager bij Liander en legt uit wat de rol van zijn bedrijf is: “Liander heeft de kabels gelegd van het inkoopstation in de Mussenhut naar het schakelstation De Waalsprong aan de Griftdijk. Dit heet het gereguleerde deel. Aannemer VolkerWind heeft de aanleg van de kabels op het windpark zelf gedaan, dit is het deel in het vrije domein. Wij stonden garant voor het stukje voor de meter.”

Mantelfout

De kabels naar het schakelstation lagen al voor de bouwvak op hun plek. “Ze lagen al een paar maanden in de grond voordat de spanning er op kon in oktober. Bij het testen van de kabels kwam een mantelfout aan het licht, een beschadiging in de kabel die we moesten herstellen. Dit zorgde voor wat vertraging. Verder moest het moment waarop de spanning op de kabels kon worden gezet goed afgestemd worden met de installatieverantwoordelijken van Lagerwey en VolkerWind.”
Op 21 oktober 2016 is spanning op het net gezet. Sinds die tijd leveren de windmolens in het park groene stroom aan het elektriciteitsnet.