24-05-2018
Toon overzicht

Inspectie en afname bladen

LM heeft dertien productiefaciliteiten in de wereld. De bladen voor ons project zijn gemaakt in het Chinese Shanghai. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van de mal waarmee de bladen worden gemaakt.

Grondige inspectie

Voordat de bladen op transport gaan naar Nederland, worden ze bij de fabriek in China geïnspecteerd door een specialist van Lagerwey. Zowel de binnen- als buitenkant worden grondig onderzocht op oneffenheden. Pas na definitieve goedkeuring van de inspecteur, gaan de bladen op transport naar Nederland.

Verscheept

De bladen voor ons windpark worden vrijdag 27 mei verscheept naar Antwerpen, waar ze eind juni worden verwacht. Daarna gaan ze in juli per vrachtwagen naar hun eindstation in Nijmegen-Noord. Dit transport is een hele onderneming, want één blad is maar liefst 49,2 meter lang en weegt bijna 3,5 ton.

Video Road to Ressen

Op 18 mei 2016 gingen Martijn Groenendaal (Lagerwey) en Bob Post (inspecteur) naar de productiefaciliteit van LM in China om daar diverse bladen voor de windturbines van Windpark Nijmegen-Betuwe te inspecteren. Ook fotograaf John Voermans was erbij en maakte de video Road to Ressen.