24-05-2018

Feestelijke opening windpark

Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 december bruist Windpark Nijmegen-Betuwe van energie tijdens een feestelijke opening. Kom ook naar Blowlands!

Tijdens de opening zijn er leuke, leerzame én vooral feestelijke activiteiten voor leden, donateurs en relaties van WindpowerNijmegen, omwonenden van het windpark én alle andere belangstellenden.

Programma

Op donderdag 8 en vrijdag 9 december is er een speciaal programma voor leden, donateurs, omwonenden en andere relaties van WindpowerNijmegen. Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging en na aanmelding via het formulier onderaan deze pagina. Zaterdag 10 december is een publieksdag en is het windpark open voor alle belangstellenden. Bekijk hier het programma-overzicht.

donderdag 8 december

De festiviteiten starten donderdagavond (19.30-21.30 uur) met de première van de film “Voor de wind”, over het ontstaan van Windpark Nijmegen-Betuwe. In de film volgt documentairemaker Sabine Eijkholt direct betrokkenen: voor- en tegenstanders, mensen van de coöperatie én buurtbewoners. De film is enerzijds een terugblik op een bijzonder project en daarnaast worden de bouw en de verandering in het landschap op de voet gevolgd.

Vrijdag 9 december

Vrijdagmiddag (16.00-17.30 uur) staat een debat over de toekomst van onze energievoorziening op het programma. Onze eigen talkshowhost Ruud Schuurs ontvangst spraakmakende gasten uit lokale politiek, financiële sector en de energiewereld en praat met hen over energietransitie. Leden van coöperatie WindpowerNijmegen schuiven natuurlijk ook aan.

Rond 19.30 uur die avond geeft Burgemeester Bruls, samen met leden van WindpowerNijmegen, het officiële startsein tijdens een spectaculaire openingsact. Aansluitend is het feest op de locatie van het windpark voor leden/donateurs van WindpowerNijmegen en andere genodigden.

zaterdag 10 december

Zaterdag 10 december opent het windpark van 14.00-17.30 uur de deuren voor publiek en is er van alles te beleven voor jong en oud. Aanmelden voor deze dag is niet nodig.

Wat kun je zien en doen tijdens de open dag:
– Reis mee naar de Noordpool met beroepsavonturier en klimaatjournalist Bernice Notenboom en zie de gevolgen van klimaatverandering voor onze planeet
– Maak een Rondje met Ries over het windpark
– Neem een kijkje in een levensechte wiek
– Maak een virtuele rondvlucht boven het windpark
– Bekijk de film “Voor de wind” van Sabine Eijkholt
– Luister naar leuke gasten op de zeepkist
– Voor kinderen is er een speurtocht langs de windmolens
– Proef het nieuwe eten op de informatiemarkt en zie hoe planten energie opwekken
– we sluiten af met een spectaculaire finale buiten bij de windmolens.

praktische info

Wat: feestelijke opening Windpark Nijmegen-Betuwe
Wanneer:
donderdag 8 december, 19.30-21.30 uur Filmpremière Voor de wind (voor genodigden, aanmelden nodig)
vrijdag 9 december, 16.00-17.30 uur: Debat (voor genodigden, aanmelden nodig)*
zaterdag 10 december, 14.00-17.30 uur: Publieksdag (aanmelden niet nodig)
Waar: Windpark Nijmegen-Betuwe, Griftdijk 244, Nijmegen-Noord

De opening vindt deels buiten en in een tent plaats. Houdt hier rekening mee bij je kleding.
Toegang gratis

Aanmelden voor donderdag 8 en vrijdag 9 december is helaas niet meer mogelijk.
Natuurlijk ben je van harte welkom bij de open dag op 10 december.