24-05-2018

WindpowerNijmegen reikt eerste certificaten uit

Wethouder Harriët Tiemens en de 19-jarige natuurkundestudent Joris Olde Rikkert hebben als eersten hun certificaat voor Nijmeegse windaandelen gekregen. Bestuurslid Caroline de Greeff van WindpowerNijmegen reikte ze uit op de Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober jl.

“Ik ben erg trots dat zoveel mensen uit de omgeving van Nijmegen en Overbetuwe windaandelen hebben aangevraagd voor Windpark Nijmegen-Betuwe. Het laat zien dat er onder de bevolking een breed draagvlak is voor duurzame, lokaal opgewekte energie” aldus Harriet Tiemens bij de ontvangst van haar certificaat.

Ook Joris Olde Rikkert is blij: “Supergaaf dat ik als eerste een stukje van de windmolens krijg.” Joris meldde zich eerder dit jaar als 500-ste lid van coöperatie WindpowerNijmegen en heeft ook windaandelen gekocht. Hij is daarmee een van de jongste investeerders in het windpark en mocht daarom samen met wethouder Tiemens als eerste zijn eigendomsbewijs in ontvangst nemen.

De overhandiging is tevens een blijk van waardering voor Joris´ enorme inzet om zijn buurt te verduurzamen. Samen met collega-student Niels Geurtsen heeft hij 74 buren enthousiast gemaakt om hun buurt duurzamer, socialer en groener te maken. “Joris laat zien dat ook jonge mensen kunnen en willen investeren in duurzaamheid. Zijn enthousiasme is aanstekelijk”, aldus Caroline de Greeff.

Alle andere leden-aandeelhouders ontvangen hun certificaat later dit jaar, als het bouwbesluit voor Windpark Nijmegen-Betuwe definitief is.

Joris Olde Rikkert krijgt eerste certificaat Windpark Nijmegen-Betuwe
De 19-jarige natuurkundestudent Joris Olde Rikkert is een van de jongste investeerders in Windpark Nijmegen-Betuwe. Bestuurslid Caroline de Greeff bedankt hem voor zijn bijdrage met een certificaat Nijmeegse windaandelen. Foto: Louis Frankenhuis
Caroline de Greeff en wethouder Harriet Tiemens
Wethouder Tiemens ontvangt uit handen van Caroline de Greeff haar bewijs van investering in Nijmeegse windaandelen. Foto: Louis Frankenhuis