24-05-2018

Feestelijke start van samenwerking met Huismerk Energie

WindpowerNijmegen en Huismerk Energie gaan samenwerken. Zodra de windmolens in ons windpark draaien en energie gaan opwekken, zal Huismerk Energie de stroom afnemen en verkopen. Vanaf nu biedt Huismerk Energie speciaal voor WindpowerNijmegen het Windkracht Nijmegen voordeelpakket.

Ben Dankbaar, voorzitter van WindpowerNijmegen en directeur Peter den Biesen van Huismerk Energie maakten de samenwerking bekend tijdens het duurzaamheidscafé op 18 juni jl. Onder begeleiding van feestelijke muziek van Kladderadatsch lieten klimmers, van het dak van de Lux een levensgrote banner  met de logo´s van beide organisaties afzakken.

100% Nijmeegs product
Ben Dankbaar licht toe: “We zijn blij dat Huismerk Energie onze stroom gaat afnemen. Huismerk Energie is een natuurlijke partner voor onze coöperatie. Het bedrijf is gevestigd in Nijmegen en wil, net als wij, het gebruik van duurzame energie in de regio stimuleren. Ook met een natuurlijke partner moet je tot afspraken kunnen komen over een prijs die onze leden zicht op een aantrekkelijk rendement biedt. We hebben Huismerk Energie vergeleken met andere afnemers van stroom en zijn heel tevreden over de prijsafspraken die er nu liggen. Samen met Huismerk Energie kunnen we een 100% Nijmeegs product bieden.”

Windkracht Nijmegen voordeelpakket
Directeur Peter den Biesen van Huismerk Energie: “De energie die Windpark Nijmegen-Betuwe straks produceert, kopen we in en vervolgens leveren we deze energie aan leden van WindpowerNijmegen en klanten van Huismerk Energie. Op deze manier brengen we lokaal vraag en aanbod bij elkaar, een belangrijke doelstelling van Huismerk Energie. Door samenwerking met lokale opwekinitiatieven, zoals WindpowerNijmegen krijgen we dit sneller voor elkaar en maken we de regio duurzaam.”

Speciaal voor WindpowerNijmegen komt Huismerk Energie nu met we het voordeelpakket ‘Drie jaar zeker Windkracht Nijmegen’. Iedereen die overstapt op dit pakket krijgt het lidmaatschap voor WindpowerNijmegen cadeau en ontvangt 50% korting op het eerste Nijmeegse windaandeel. Meer informatie is te vinden op huismerkenergie.nl/windparknijmegen. De voorinschrijving voor windaandelen (ledencertificaten) begint op 1 juli a.s. Wie vóór 25 juli lid wordt kan inschrijven voor een maximum van 80 windaandelen.

Peter den Biesen en Ben Dankbaar
Ben Dankbaar (voorzitter WindpowerNijmegen) en Peter den Biesen (directeur Huismerk Energie) kondigen hun samenwerking aan. (Foto: Walter Sietinga)
Peter den Biesen en Jan van der Meer
Jan van der Meer neemt als eerste het Windkracht Nijmegen voordeelpakket af en ontvangt uit handen van Peter van de Biesen van Huismerk Energie een cheque, waarmee hij 50% korting krijgt op zijn eerste ledencertificaat voor Windpark Nijmegen-Betuwe. (Foto: Walter Sietinga)