24-05-2018

Ons windpark moét je gezien hebben

Zelf wisten we het al, maar het staat nu ook zwart op wit: Windpark Nijmegen-Betuwe moét je gezien hebben. Ons windpark is opgenomen in een in april verschenen boek met 111 bijzondere en verrassende plekken in Nijmegen, die je niet mag missen.

Windpark

‘Vier stoere windmolens in een stukje niemandsland naast de A15’. Zo omschrijven de auteurs van ‘111 plekken in Nijmegen die je gezien moet hebben’ het windpark. De schrijvers kwamen langs in ons bezoekerscentrum en namen een enthousiast stuk in hun boek op over energie uit wind, zon en plantjes. Daarin beschrijven ze hoe Windpark Nijmegen-Betuwe door Nijmegenaren zelf werd gerealiseerd en gaan ze in op ons nieuwe project, Zonnepark de Grift.

‘111 plekken in..’

Het boek staat vol met insiderstips over plekken in Nijmegen die je niet direct in toeristenfolders terugziet, maar die zeker een bezoek waard zijn. Het is geschreven door Bart Speleers, die al twintig jaar in Nijmegen woont, en Andrew Groeneveld. Groeneveld maakte al van negen Nederlandse steden een ‘111 plekken in..” Het boek over Nijmegen is nummer tien in de reeks.

Verborgen schatten

Ook als je Nijmegen goed kent blijkt dat er nog veel verborgen schatten in en om de stad te vinden zijn. De schrijvers besteden onder meer aandacht aan bijzondere winkels, culturele broedplaatsen en mooie uitzichtpunten.

Zie ook het bericht in De Gelderlander

Ook een kijkje nemen bij onze windmolens? Je bent van harte welkom. Stuur een mail naar info@windparknijmegenbetuwe.nl en vraag naar de mogelijkheden.