24-05-2018

Windaandelen verdeeld, facturen verstuurd

Nijmeegse windaandelen aangevraagd? Houd dan je mailbox in de gaten, want donderdag 8 oktober is een mail verstuurd naar alle 1082 leden van WindpowerNijmegen die zich hebben ingeschreven, met een factuur voor hun aandeel in Windpark Nijmegen-Betuwe.

Geen mail ontvangen? Controleer dan eerst de spambox van je e-mailbox, soms komen mails daar terecht. Vind je ook daar geen bericht van ons over betaling van je windaandelen, neem dan zo snel mogelijk contact op door een mail te sturen naar info@windparknijmegenbetuwe.nl.

Eerlijk verdeeld

“Na de overweldigende belangstelling voor Nijmeegse windaandelen, hebben we de afgelopen maand hard gewerkt aan de verdeling van de windaandelen onder de leden die zich hebben ingeschreven. Omdat we te maken hadden met een forse overinschrijving, hebben we de beschikbare 8.000 windaandelen via een verdeelsleutel eerlijk onder de leden verdeeld”, vertelt secretaris Ineke de Jong van WindpowerNijmegen. In totaal hebben leden voor ruim € 3,2 miljoen aan windaandelen aangevraagd, terwijl de coöperatie € 2 miljoen eigen vermogen nodig heeft om straks eigenaar te worden van het Windpark.

Bevestiging aankoop

Na sluiting van de betalingstermijn ontvangen de leden die het betreft per e-mail een bevestiging van hun aankoop. De inbreng van de leden van WindpowerNijmegen wordt alleen dan geïnvesteerd in de realisatie van Windpark Nijmegen-Betuwe wanneer de Algemene Ledenvergadering van WindpowerNijmegen positief heeft besloten over het bouwbesluit en als de onderhandelingen met de bank, die een lening zal verstrekken aan Windpark Nijmegen-Betuwe BV, zijn afgerond.

De Jong: “De verwachting is dat we uiterlijk eind november 2015 de balans kunnen opmaken van het definitieve aantal verkochte windaandelen. Tegen het einde van dit jaar kunnen we alle aandeelhouders dan naar verwachting ook een persoonlijk certificaat voor Nijmeegse windaandelen toesturen.”