24-05-2018

Veel animo voor molenontbijt en pannenbier

Windparkdirecteur Pim de Ridder en rechterhand Ruben Schenk konden het bijna niet bijbenen. De belangstelling voor een zelfgebakken eitje van de beide mannen was bijna net zo groot als die voor de rondleiding langs de onderdelen van de turbines. “Morgen weer?”, grapte een van de bezoekers.

De opbouw van molen 4 was op dat moment in volle gang. Gondel, naaf en wieken lagen op de grond, klaar om later opgehesen te worden. Een buitenkans om deze onderdelen eens van dichtbij te bekijken. Medewerkers van Lagerwey vertelden er alles over tijdens een rondleiding. Van de gelegenheid om bij te praten, onder het genot van molenbrood mét gebakken ei en goede koffie, werd gretig gebruik gemaakt.

Turen

Een goede sfeer was er ook op zaterdagmiddag 10 september, tijdens het pannenbier. En er was actie bij molen 4. Bezoekers konden zien hoe de bovenste twee mastdelen op elkaar werden gezet. Ook werd de gondel omhoog gehesen. Het was flink turen, tegen de uitbundig schijnende zon in, om dit spektakel te kunnen volgen. Beschutting en een borrel waren er voor iedereen onder de bomen van de Mussenhut.

Buren

Pim de Ridder is blij met alle belangstelling: “In totaal waren er bij deze bijeenkomsten bijna 200 mensen aanwezig. Naast veel leden van de coöperatie hebben we veel nieuwe bezoekers en mensen uit Nijmegen-Noord gezien. Erg leuk dat ook een aantal buren van het windpark aanwezig was. We bedanken iedereen die is komen kijken voor de komst en de goede sfeer.”

molenontbijt-01
pannebier
rondleiding
pannebier-en-hijsen-torendelen-06