24-05-2018

Uit de bouwkeet: Edward van den Heuvel

Genoeg te doen voor Edward. “Als site manager ben ik aanspreekpunt voor de monteurs, kraanmachinisten, bezoekers, fotografen en de beveiliging.” Dagelijks zorgt Edward in overleg voor een juiste afstemming van de werkzaamheden. “Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de werktijden voor de machinisten en monteurs elke dag bekeken en bijgestuurd. Als er onverhoopt iets mis gaat spring ik in of als er onderdelen ontbreken, bestel ik deze en zorg dat ze bij de juiste turbine terecht komen.” Veelvuldig contact dus met zijn collega’s van Lagerwey en met transporteurs, machinisten en monteurs. Met deze laatste groep nog het meest: “Je moet er toch samen een mooi project van maken.”

Safety first

Edward is ook verantwoordelijk voor het geven van de veiligheidsinstructies. “Iedereen die op de bouwplek aanwezig is dient de regels en veiligheidsvoorschriften te kennen, het is immers altijd safety first. Alle medewerkers moeten daarom de ‘site rules and regulations’ gelezen hebben en hiervoor tekenen. Ook bespreek ik met hen de specifieke risico’s zoals bij grote objecten die met een kraan opgehesen worden, de zware transporten en het werken op hoogte in de molens. Het is van belang dat iedereen zich bewust is van de risico’s en elkaar zo nodig aanspreekt op onveilig gedrag.”

Het windpark leeft

Edward is enthousiast over Windpark Nijmegen-Betuwe: “Ik heb nog nooit zoveel fotografen gezien op een windpark, daaraan merk je wel dat het leeft onder de mensen. We proberen de mensen zoveel mogelijk te laten zien, maar natuurlijk wel op een veilige afstand. Een mooi project”, concludeert hij, “met hopelijk in de toekomst nog meer Lagerwey turbines in dezelfde rij.”

edward-van-den-heuvel