24-05-2018

Team WindpowerNijmegen van start in EnergyBattle

Een enthousiast team van onze coöperatie is op 13 november van start gegaan in de landelijke Energy Battle. Gedurende één maand proberen de deelnemers op verschillende manieren zoveel mogelijk elektriciteit en gas te besparen (informatie besparen). Eén van de dames uit ons team heeft al een besparing van 50% bereikt in de eerste week.

De landelijke Energy Battle wordt georganiseerd door het Klimaatverbond, de internationale 10:10 campagne en Wattcher. Negentien gemeenten met elk drie teams van elk tien deelnemers doen mee aan de Battle. Ons team is het tweede team van de gemeente Nijmegen dat in actie komt.

Onze fanatieke deelnemers laten de deuren niet meer open staan, doen de lampen uit, hebben de stand-by in de ban gedaan,  gebruiken de droogtrommel minder en zetten de vaatwasser op een korter programma. Eén van de dames uit het team heeft met haar gezin door al hun acties zelfs al een 50% besparing in de eerste week bereikt. Ook het rendement van het dubbel glas dat een andere deelnemer afgelopen zomer heeft laten plaatsen is goed zichtbaar.

Verbruik monitoren

Het gasverbruik wordt via de meterstanden in de gaten gehouden. Elke deelnemer krijgt daarnaast een Wattcher ter beschikking om het elektriciteitsverbruik te monitoren. Dit is een apparaatje dat via een stopcontact het elektriciteitsverbruik in je huis meet en laat zien. De deelnemers worden door het gebruik van deze Wattcher en het doen van diverse opdrachten zich bewuster van het energieverbruik en krijgen inzicht in besparingsmogelijkheden.

Uitslag op Warme Truiendag

Onze deelnemers hebben nog bijna drie weken de tijd om alles uit de kast te halen. Half december wordt het stokje aan het laatste team uit Nijmegen overgedragen. Op 5 februari (Warme Truiendag) wordt het winnende team en de winnende gemeente van de Energy Battle bekendgemaakt.