24-05-2018

Doe mee met Burgers Geven Energie

Het nieuwe netwerk Burgers Geven Energie vindt dat burgers een belangrijke rol moeten spelen in de regionale energietransitie. Het platform wil zeggenschap voor inwoners in duurzame energieprojecten. Zo blijven we in de toekomst de baas over onze energie. 

Stichting Wiek-II

Burgers Geven Energie is een initiatief van Wiek-II, de stichting die ook verantwoordelijk is voor Windpark Nijmegen-Betuwe en de ontwikkeling van Zonnepark de Grift. Burgers Geven Energie gelooft in de kracht van de beweging van onderop: burgers, bedrijven, boeren, verenigingen en scholen die samenwerken aan de energievoorziening van de toekomst. Het platform werkt aan een netwerk van burgers in de regio Arnhem-Nijmegen die met elkaar nieuwe energie-initiatieven opzetten of kunnen aansluiten bij projecten in hun directe omgeving.

Zeggenschap

Burgers Geven Energie ondersteunt nieuwe energie-initiatieven in de regio om zeggenschap binnen projecten vorm te geven. Burgers moeten niet alleen kunnen meedenken over, maar ook kunnen investeren in de duurzame energieprojecten die in hun buurt verschijnen. Bewoners van de regio houden zo zelf de regie over hun energie.

Windpark Nijmegen-Betuwe

Als burgers zeggenschap zelf zeggenschap hebben is er minder weerstand tegen de komst van nieuwe projecten. De kans van slagen wordt groter. Een mooi voorbeeld hiervan is Windpark Nijmegen-Betuwe. Ons windpark is vrijwel volledig in handen van leden van coöperatie WindpowerNijmegen en werd in een recordtijd van vier jaar gebouwd.

Actie on- en offline

Burgers Geven Energie wil burgers uit de regio Arnhem-Nijmegen bij elkaar brengen. Het netwerk doet dit online, met een interactieve website en via social media. Via Facebook en Twitter hoor je het laatste nieuws over burgerinitiatieven in de regio. Ook offline is er actie. Met een eigen energiecircus toert Burgers Geven Energie door de regio. Vorig najaar bezocht de Burgers Geven Energie-tent onder meer vier dorpen in gemeente Heumen. Kijk hier voor een terugblik.

Ook meedoen met Burgers Geven Energie? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb je zelf plannen voor een project of andere ideeën? Stuur een mail naar info@burgersgevenenergie.nl.