24-05-2018

Communicatieprijs voor Windpark Nijmegen-Betuwe

De wervingscampagne voor Windpark Nijmegen-Betuwe is wint de Communicatieprijs Nijmegen. Het resultaat en de integrale aanpak waren doorslaggevend. Volgens juryvoorzitter Korneel Jeuken was de campagne “zeer compleet, met een authentieke en innovatieve aanpak.” Doelgroepen op alle niveaus werden bereikt. Ook het tastbare resultaat, dat de eigen verwachtingen overtrof, sprak de jury aan.

Communicatie Oscars

De uitreiking van de Nijmeegse ‘communicatie-Oscars’ vond plaats op donderdag 10 november. Maar liefst 22 projecten dongen mee naar de prijs voor het mooiste communicatieproject van de regio. Zo’n 160 bezoekers kwamen af op de prijsuitreiking in het Montessori College Nijmegen. De vijf beste projecten mochten zich tijdens de prijsuitreiking nog één keer presenteren. De vakjury koos uiteindelijk voor Windpark Nijmegen-Betuwe als beste communicatieproject.

Bestuurslid Caroline de Greeff van coöperatie WindpowerNijmegen maakte indruk met een overtuigende pitch. Haar verhaal werd ondersteund met beelden uit de campagne, vakkundig samengesteld door art director en designer Carlo Bongers van Studio Anders.

Wervingscampagne

De wervingscampagne voor Windpark Nijmegen-Betuwe vond plaats van april tot en met november 2015. In de eerste fase (april tot juli) lag de focus op ledenwerving voor coöperatie WindpowerNijmegen. Het resultaat oversteeg alle verwachtingen: het ledental verdriedubbelde van 400 naar zo´n 1.500 leden. Ook in de tweede fase (september-november) liep de campagne als een trein. “Ons doel, om tenminste € 2 miljoen eigen vermogen te vergaren voor de coöperatie door de verkoop van windaandelen, werd ruim overschreden. Binnen enkele weken hadden leden voor ruim € 3,2 miljoen aan windaandelen aangevraagd. Veel meer dan nodig”, vertelt projectleider Christine Wevers, in het dagelijks leven werkzaam bij de Gelderse Natuur en Milieufederatie.

Speciaal team

Een speciaal samengesteld team van professionals, freelancers en vrijwilligers voerde de campagne voor het windpark uit. Het campagneteam bestond, naast Christine Wevers (projectleiding, Windpark Nijmegen-Betuwe BV), uit Carlo Bongers (art director and design, Studio Anders), Dick Bos (bedrijfscontacten, Salesgrow), Oscar Jansen (communitymanager, Eindelijk Zon), Astrid Bos (reclamemaker, bestuur WindpowerNijmegen) en Pim de Ridder (windenergiedeskundige, Windpark Nijmegen-Betuwe BV). Verder werkten mee Henny van Roomen (fotograaf), Job Kuipers (webdesign), Tefke van Dijk (tekstschrijver), Mark Bos (sociale media), Sabine Eijkholt (filmmaker), Alex de Meijer (inhoudelijk deskundige), Ronald Kleverlaan (crowdfunding specialist) en ruim dertig vrijwilligers.

Communicatiekring Nijmegen

De Communicatieprijs Nijmegen werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Het is een initiatief van de Communicatiekring Nijmegen, de vereniging van communicatieprofessionals in de regio. Tijdens de wedstrijd krijgen alle creatieve en aansprekende communicatieprojecten in het Rijk van Nijmegen een podium.

wpn-communicatieprijs-nijmegen-winnaars
Communicatieprijs Nijmegen