24-05-2018

Weervrouw Margot Ribberink in de weer voor Windpark

Weervrouw Margot Ribberink steunt Windpark Nijmegen-Betuwe. Om dat te laten zien werkt ze mee aan een filmpje over ons project. “Het is mooi dat je niet alléén hoeft te investeren in groene energie, we kunnen het samen doen.”

Margot Ribberink presenteert het weer voor o.a. TV Gelderland en Omroep Max. In haar werk ziet ze dat het weer verandert. Ze is bezorgd over de gevolgen van deze weersverandering, die ook bij ons merkbaar is. “Het regent steeds harder, waardoor we meer wateroverlast krijgen. Tegelijk hebben we steeds langere periodes van grote droogte. Dat komt door de opwarming van de aarde. Die wordt veroorzaakt door ons gebruik van fossiele brandstoffen, zoals aardolie en steenkool”, legt Ribberink uit.

De oplossing ligt volgens de weervrouw binnen handbereik. Om de klimaatverandering een halt toe te roepen is een snelle en totale overgang naar duurzame energie nodig. Windpark Nijmegen-Betuwe levert daar een belangrijke bijdrage aan. “Zonne-energie gebruiken we in Nijmegen al, maar de wind nog niet. Het waait hier misschien minder hard dan aan zee, maar we hebben meer dan genoeg wind om windmolens te laten draaien en ons te voorzien van schone energie. Als we nú met z´n allen de schouders eronder zetten, kunnen we volgend jaar groene stroom opwekken voor zo’n 8.900 huishoudens.”

Ribberink woont in Lent. Vanuit haar huis kijkt ze straks uit op haar eigen windmolens. “Met alle bewoners van Nijmegen en daarbuiten kunnen we ons eigen windpark realiseren en lokale, groene stroom opwekken. Zo kunnen we een voorbeeld zijn voor iedereen in Nederland. Dat is toch geweldig.”

Margot Ribberink bij opnames voor Windpark Nijmegen-Betuwe
Margot Ribberink tijdens opnames Windpark Nijmegen-Betuwe.
jan van der meer
Ook oud-wethouder Jan van der Meer treedt op in het filmpje over Windpark Nijmegen-Betuwe.