24-05-2018

Leidy van Aalst nieuwe voorzitter WindpowerNijmegen

“De rode draad in mijn, bestuurlijk, leven is het verbinden van mensen om een bepaald doel te bereiken”, aldus Leidy van Aalst. “Daar is lef, initiatief en vaak een groot uithoudingsvermogen voor nodig. In de coöperatie is ongelooflijk veel energie en de kunst is die goed te benutten met elkaar. Die uitdaging heeft voor mij de doorslag gegeven om ja te zeggen op de vraag of ik lid wilde worden van het bestuur.”

“Mijn belangstelling voor milieu en duurzaamheid dateert uit de jaren zeventig. Ik vind het heel boeiend om te zien dat er in de afgelopen jaren een veel bredere beweging op gang is gekomen die gericht is op concrete resultaten. Het windpark is daar een mooi voorbeeld van. Ik ben heel benieuwd wat er nog meer mogelijk is. Uit de discussie over de toekomst van de coöperatie zal dat blijken.” Leidy neemt het stokje over van interim-voorzitter Caroline de Greeff, die als algemeen bestuurslid het coöperatiebestuur blijft versterken.

Nieuw bestuurslid: Bart de Bruin

Naast Leidy van Aalst, komt ook Bart de Bruin het bestuur van WindpowerNijmegen versterken als algemeen bestuurslid. “Mijn gehele werkzame leven bevind ik me al op het grensvlak van milieu en economie. Dat is en blijft een boeiend werkveld onder andere door de vele veranderingen”, vertelt Bart. “Of het nu gaat om het realiseren van een circulaire economie of de overstap naar duurzame energie, in alle gevallen zijn er initiatiefnemers nodig die de eerste stappen willen zetten en vervolgens een groep personen of organisaties die voor voldoende massa zorgen. Daar is de coöperatie en het windpark, ons gezamenlijke windmolenpark, een mooi voorbeeld van. Ik lever dan ook graag een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de coöperatie en het windpark. Op weg naar een circulaire en duurzame regio. Vanuit mijn werk bij Dar en daarvoor heb ik een behoorlijk netwerk opgebouwd in de regio Nijmegen. Dat zet ik graag in voor de coöperatie.”

leidy-van-aalst
Leidy van Aalst
bart-de-bruin
Bart de Bruin