24-05-2018

Wervingscampagne start in april: actieve leden gezocht

Vanaf 9 april voeren we campagne! Doel is om tot en met de Vierdaagse (24 juli) het ledental van WindpowerNijmegen tenminste te verdubbelen. Zo kunnen we daarna bij de uitgifte van ledencertificaten meteen een stevige start maken. Als lid kun je helpen om ons windpark tot een succes te maken. Sterker nog: om te zorgen dat het windpark volledig eigendom wordt van onze coöperatie en we voldoende eigen vermogen ophalen is de inzet van de coöperatieleden onmisbaar.

Iedereen kan op zijn manier bijdragen. Hier alvast een kort overzicht van wat jij kunt doen:

Kom bij ons wervingsteam. Vind je het leuk om actief, samen met anderen, ons windpark te promoten en leden te werven? Kom dan ons wervingsteam versterken! Samen met andere leden ben je aanwezig bij evenementen, in de binnenstad en op andere drukke locaties om ons initiatief breed bekend te maken en nieuwe leden te werven. Uiteraard krijg je hierbij alle steun die nodig is van ons campagneteam. Zo kun je o.a. meedoen aan een training zodat je inhoudelijk goed op de hoogte bent en een goed wervend verhaal kunt vertellen. Interesse? Meld je aan voor 10 april bij info@windparknijmegenbetuwe.nl.

Deel je enthousiasme. Alle leden ontvangen begin april een wervingspakket met folders, windkranten en posters die je aan iedereen in je omgeving kunt uitdelen. Ook krijg je een wervingsmail die je door kunt sturen en kunt delen via facebook en twitter. Deel je enthousiasme over dit initiatief, betrek familie, vrienden, kennissen en collega’s en vraag ze om ook lid te worden. Zo help je onze coöperatie te groeien tot een breed gedragen initiatief. Iedereen die voor 24 juli 2015 lid wordt, krijgt voorrang bij de uitgifte van de ledencertificaten.

Voor de sportieve leden hebben we een fiets- en loopteam, dat de komende tijd bij sportieve evenementen in en om Nijmegen in actie komt. Je krijgt je eigen Windpark-outfit en maakt daarmee rennend of fietsend reclame voor ons windpark. Uiteraard is ons ambassadeursteam ook aanwezig bij deze evenementen voor de morele support. Kijk bij WindpowerNijmegenFietst en meld je aan bij onze teamcaptain Pim de Ridder. Voor het loopteam kun je terecht bij ons bestuurslid voor ledenactiviteiten, Ineke de Jong.

● Voor de verspreiding van ledenwervingspakketten zoeken we leden die hand-en-spandiensten willen verlenen. Ben je praktisch ingesteld en heb je tijd en zin om tussen 4 en 19 april a.s. te helpen met het samenstellen en verspreiden van deze pakketten? Meld je ook dan bij info@windparknijmegenbetuwe.nl.

Meer weten over de campagne? Kom dan op donderdag 9 april naar de campagne-kick off voor leden. Locatie en tijden (onder voorbehoud!): 19.15-20.00 staan we met de campagne-caravan op de kruising Ziekerstraat-Plein 44 met Molenstraat-Broerstraat. 20.00-22.00 koffie, thee en daarna uitleg over de campagne in Coffyn, Franseplaats 1. Met een feestelijk drankje na afloop!

Campagneteam

De ledenwervingscampagne is opgezet door een campagneteam, met communicatie- en marketingprofessionals die allemaal lid zijn van de coöperatie. Het campagneteam bestaat uit: Astrid Bos (bestuurslid WindpowerNijmegen, reclamemaker), Carlo Bongers (grafisch ontwerper), Oscar Janssen (marketeer, begeleiding wervingsteam), Dick Bos (reclamemaker, ondernemerscontacten), Pim de Ridder (windmolenexpert), Alex de Meijer (inhoudelijk deskundige en ambtelijk secretaris WindpowerNijmegen) en Christine Wevers (communicatie-adviseur, organisator en coördinator campagneteam). Zij worden bijgestaan door Ronald Kleverlaan (crowdfundingspecialist), Mark Bos (sociale media), Tefke van Dijk (tekstschrijver) en Henny van Roomen (fotograaf).