24-05-2018

Joris Olde Rikkert: ons 500-ste lid

De 18-jarige natuurkundestudent Joris Olde Rikkert uit Nijmegen is het 500ste lid van onze coöperatie. Bestuurslid Ineke de Jong verraste hem met een mini-variant van de Lagerwey-windmolens die in ons burgerwindpark gepland zijn.

Joris heeft grote belangstelling voor duurzame energie. Tijdens een speurtocht naar het duurzame energiebeleid van de gemeente Nijmegen, kwam hij de plannen voor Windpark Nijmegen-Betuwe tegen. De aanpak spreekt hem aan. “Ik ben geïnteresseerd in duurzame initiatieven waar burgers een actieve rol in hebben en zélf van profiteren zonder dat grote bedrijven met de winst aan de haal gaan. Dat is ook de reden waarom ik Windpark Nijmegen-Betuwe zo’n goed project vind.”

Voordat hij zich aanmeldde als lid heeft Joris de informatie op de website van A tot Z doorgenomen. Na dit grondige onderzoek was hij overtuigd en heeft hij zich aangemeld als 500-ste lid, naar nu blijkt. Behalve dat hij het initiatief een warm hart toedraagt, hoopt hij zelf straks ook te kunnen investeren in een ledencertificaat en zo eigenaar van een stukje windmolen te worden. “Als ik genoeg geld heb, wil ik minstens één aandeel kopen”, aldus de natuurkundestudent.

Iedereen die zich, net als Joris, voor 25 juli 2015 aanmeldt als lid van de coöperatie krijgt voorrang bij de aankoop van aandelen in Windpark Nijmegen-Betuwe. Aanmelden kan hier.

Op de foto: Bestuurslid Ineke de Jong overhandigt een miniatuur van de Lagerwey-windmolens die bij Windpark Nijmegen-Betuwe komen aan Joris Olde Rikkert, het 500-ste lid van WindpowerNijmegen.

Ineke de Jong en Joris Olde Rikkert