24-05-2018

Nijmeegse wijkreporters op bezoek bij windpark

De Wijkreporters bestaat uit een groep van tien kinderen in de leeftijd van 9-13 jaar. Samen maken ze verhalen over Nijmegen. In deze speciale aflevering voor Nijmegen Green Capital zoeken verslaggevers Floyd en Mo uit waar de groene stroom voor onze huizen vandaan komt. Caroline de Greeff, oud-bestuurslid van WindpowerNijmegen leidt ze rond over Windpark Nijmegen-Betuwe. De Wijkreporters is een project van stichting de Beeldenwereld. Volg ze via Facebook.

Foutje

In het filmpje is per abuis een foutje geslopen. Onze windturbines wekken duurzame energie op voor 7.000 huishoudens per jaar. Het getal van 700 huishoudens dat in de video wordt genoemd klopt dus niet. Het Zonnepark de Grift zal straks met 17.000 panelen duurzame energie opleveren voor zo’n 1.250 huishoudens.

Windpark Nijmegen-Betuwe

Langs de A15 staan sinds een paar jaar 4 windmolens. Deze molens wekken duurzame stroom op. Maar nog specialer is dat dit windpark is opgezet door een groep 'gewone' burgers. Onze groene reporters Mo en Floyd brachtten een bezoekje aan @Windpark Nijmegen-Betuwe. Met dank aan Caroline de Greeff.De Wijkreporters gaan Groen is een filmproject van Stichting Beeldenwereld, in opdracht van @Nijmegen European Green Capital 2018.

Geplaatst door De Wijkreporters op Maandag 3 december 2018