24-05-2018

John en Gerard brengen bouw windpark in beeld

John en Gerard werken sinds 1996 samen als Voermans van Bree fotografie (VVB). In de afgelopen 19 jaar hebben ze voor veel klanten gewerkt, waaronder Vitesse en Gelredome. Ze maken portretten, bedrijfsreportages en leggen (bouw)projecten langs het spoor vast met hun camera. De fotografie voor het windpark ligt in het verlengde van dit werk. `Het buiten fotograferen tussen de machines en noeste werkers, overdag, maar ook zeker ’s nachts, vind ik geweldig’, zegt John, die sinds 1988 als fotograaf werkt in zijn eigen bedrijf VVBVoermans.

Kokende potten

Gerard is in 1976 in Rotterdam begonnen met fotografie. Na tien jaar ging hij in Arnhem werken waar hij John ontmoette. Na een jarenlange samenwerking werkt Gerard nu weer als zelfstandig fotograaf vanuit Duiven onder de naam VVBvanBree. Hij werkt onder meer voor Gelredome, OnderwijsSpecialisten en het Gelders Landschap en nu dus ook voor Windpark Nijmegen-Betuwe.
Onlangs reisde Gerard voor ons af naar de ijzergieterij in Bilbao (Spanje), waar het gietstuk van de gondels voor Windpark Nijmegen-Betuwe worden gemaakt. “Een mooie, indrukwekkende ervaring”, aldus Gerard. “Midden in de nacht stond ik met mijn neus boven kokende potten vuur waarin het staal voor het gietstuk wordt gesmeed.” Gerards reis naar Spanje leverde mooie plaatjes op, waarvan een aantal te zien is op deze website.

John Voermans en Gerard van Bree
Fotografen John Voermans en Gerard van Bree brengen de bouw van Windpark Nijmegen-Betuwe in beeld.
Bij een gieterij in Bilbao (Spanje) worden de gietstukken voor de gondels van de vier windmolens voor Windpark Nijmegen-Betuwe gemaakt. (Foto: Gerard van Bree)