24-05-2018

Fietsers in rij voor windpark

Speciaal voor deelnemers aan de Nijmeegse Fiets4Daagse openden wij vrijdag 25 augustus 2017 de deuren van ons windpark. Voor bezoekers was er van alles te zien en te doen.

Handen vol

Een grote groep mensen maakte van de gelegenheid gebruik om de windmolens in het park van dichtbij te bekijken en volgden met belangstelling de fototentoonstelling over de bouw van het windpark. Vrijwilligers van cooperatie WindpowerNijmegen hadden hun handen vol aan het beantwoorden van vragen van belangstellenden, over windenergie, de bouw van het windpark en  cooperatie WindpowerNijmegen. Ook de plannen voor uitbreiding van het windpark met een zonnepark van 5 hectare kon rekenen op warme belangstelling van de bezoekers.

Nieuwe wereld

Jong en oud benutte de kans om bij de medewerkers van Huismerk Energie een virtueel kijkje te nemen in de toekomst van onze regionale energievoorziening. Voor sommigen was het wel even wennen, zo’n 3D-bril. “Er gaat een wereld voor me open. Duizelingwekkend”, aldus een bezoeker.

Populair bij alle leeftijdsgroepen waren ook de hangplekken hoog in de bomen in de tuin bij Bezoekerscentrum de Mussenhut. Vanuit de hangmat hadden bezoekers goed uitzicht op de windturbines. Wie liever met beide voeten op de grond bleef, kwam aan zijn trekken in een van de zitzakken in de tuin van het bezoekerscentrum of op de mobiele oplaadbank van Huismerk Energie. De barista van Coffee Company zorgde voor espresso of cappuccino en de ijscoman van Tijd4IJs schepte vers ijs.

Spraakverwarring

Het biertje Freewheel van brouwerij Oersoep zorgde bij enkele fietsers voor wat spraakverwarring: ‘Kan ik hier een gratis kop soep krijgen?”, was een vraag die meerdere keren over de toonbank ging. Geen soep dus, maar wel een lekker fris witbier, speciaal gebrouwen door Oersoep voor fietsminnend Nijmegen.

Fiets4daagse
Huismerk Energie neemt bezoekers mee op een virtuele tocht door het energielandschap van de toekomst.
Fiets4daagse
Nieuwe energie opdoen in de hangplekken van Quest Events.
Fiets4daagse
Verse espresso of cappucino van de barista van Coffee Company.
Fiets4daagse
Even uitpuffen na een lange fietstocht, in de tuin van het bezoekerscentrum, met een ijsje van ijsfiets Tijd4IJs.
Fiets4daagse
Bij de scanpost: ruim 500 deelnemers aan de Nijmeegse Fiets4daagse haalden bij het windpark een stempel.
Fiets4daagse – fietsers
Veel belangstelling onder deelnemers aan de Fiets4Daagse voor Windpark Nijmegen-Betuwe.