24-05-2018

Feestelijke opening Zonnepark de Grift 

15 april 2022

 

Zondagmiddag 22 mei vindt in Nijmegen-Noord de feestelijke opening plaats van Zonnepark de Grift. Je bent vanaf 13.00uur welkom. Het nieuwe zonnepark is na Windpark Nijmegen-Betuwe het tweede grote energieproject van Energiecoöperatie WPN. Inwoners van Nijmegen en omgeving zijn via de coöperatie zelf eigenaar van het zonnepark. Ook hebben zij aan de voorbereiding van het project meegewerkt. 

Het wordt een gezellige middag. Natuurlijk wel met een officieel tintje: een lintje wordt doorgeknipt en er wordt een praatje gehouden. Alle betrokkenen bij de bouw van het park zijn aanwezig, je kunt met hen in gesprek en ze vertellen je hun verhaal. Iedereen is welkom om het zonnepark met eigen ogen te bekijken of een kijkje te nemen in een van de windmolens. Geniet met goed weer van een drankje in de mooie tuin bij het bezoekerscentrum. Ook voor de kinderen zijn er activiteiten.  

Naast de opening van het zonnepark viert de coöperatie ook het vijfjarig bestaan van Windpark Nijmegen-Betuwe. Het wind- en zonnepark wekken samen duurzame energie op voor zo’n 8500 huishoudens per jaar. De coöperatie wil in de toekomst nog meer lokale projecten ontwikkelen en zo verder bijdragen aan de energietransitie in Nijmegen.   

Locatie: Bezoekerscentrum Mussenhut, Griftdijk 244, Nijmegen.  

13.00 – 13.30 uur: inloop
13.30 – 14.00 uur: officiële opening
14.00 – 17.00 uur: rondleiding zonnepark, kijkje in de windmolen, activiteiten voor kinderen en informatie over de bouw van het zonnepark. 

Aanmelden niet nodig.   

Tip: Kom op de fiets! Parkeerplaatsen voor auto’s zijn beperkt aanwezig.   

We zien je graag op 22 mei.