24-05-2018

Uit de bouwkeet: Wietse Siebenga

Als projectbegeleider houdt Wietse overzicht over alle werkzaamheden van KWS op de locatie van Windpark Nijmegen-Betuwe. “Indien nodig heb ik contact met de andere projectleiders van VolkerWind op locatie en de uitvoerder van KWS Infra, die de mensen op de bouwplek aanstuurt. Samen zorgen we dat de planning zo goed mogelijk wordt gevolgd en waar nodig bijgestuurd. ”

Ontgraven fundatie

Op dit moment zijn de medewerkers van KWS Infra bezig met het ontgraven van de fundaties. “Aan het eind van deze week hopen we deze klus af te ronden. Daarna brengen we op 7 juni nog twee lagen asfalt aan op de toegangsweg en dan gaan we er een tijdje tussenuit.” In oktober, als de windmolens staan, komen Wietse en zijn collega’s terug om de opstelplaatsen en toegangsweg van de laatste asfaltlagen te voorzien. “Deze deklaag van asfalt brengen we pas aan op het moment aan dat het zware verkeer gepasseerd is, zodat het asfalt niet beschadigd raakt. Ook gaan we dan de bermen inzaaien en in oorspronkelijk staat terugbrengen.”

Krachten bundelen

KWS Infra is onderdeel van het concern VolkerWessels. Samen met de bouwbedrijven Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Hanab, vormen ze het consortium VolkerWind, de hoofdaannemer voor de grondwerken van Windpark Nijmegen-Betuwe. KWS Infra is marktleider bij de productie van asfalt in Nederland. Het bedrijf opereert landelijk en is decentraal georganiseerd met regionale vestigingen.”De bouw van Windpark Nijmegen-Betuwe is een mooi project om de krachten binnen VolkerWind te bundelen’, vindt Wietse.

Wietse Siebenga (KWS Infra)
heiwerk