24-05-2018

Uit de bouwkeet: Ruben Schenk

Als bekend gezicht binnen coöperatie WindpowerNijmegen werd Ruben eerder dit jaar gevraagd een professioneel oog te werpen op de bouwtechnische toestand van de ‘mussenhut’, die een aantal jaren heeft leeggestaan. “Eerst was een beoordeling nodig of de schuur geschikt was voor renovatie. Vervolgens kwam de vraag of ik de verbouwing op mij kon nemen en daar heb ik ‘ja’ op gezegd”, vertelt Ruben.

Grote klus

De verbouwing van de mussenhut is een grote klus voor hem. Met alle voorbereidingen meegerekend is hij er momenteel de helft van zijn werktijd mee bezig. “Zowel de buitenkant als de binnenkant moeten worden aangepakt, dus ik heb eerst veel werk aan het maken van nieuwe kozijnen, ramen en deuren. Het is de bedoeling dat het straks een mooi geheel wordt`. Voor de inrichting van het bezoekerscentrum ligt er inmiddels een plan van een binnenhuisarchitect. Volgens planning is het bezoekerscentrum klaar als de molens gaan draaien. Vanaf dan kunnen bezoekers in de mussenhut terecht voor informatie over het windpark en het duurzame energielandschap, maar ook voor een kop koffie.

Coöperatieve gedachte

Ruben is vanaf het ontstaan betrokken bij coöperatie WindpowerNijmegen. “Destijds werd ik door mede-initiatiefnemer van het windpark Alex de Meijer attent gemaakt op het project, dat toen nog in de kinderschoenen stond. Dit initiatief, met burgers die samen aan het roer staan en echt invloed uitoefenen sprak me direct aan.” Ruben werd binnen de coöperatie actief in de werkgroep ‘keuze windturbine’. Tijdens de ledenwervingscampagne van de coöperatie en ook daarna was hij betrokken bij allerlei activiteiten.
Voor hem is de coöperatieve gedachte belangrijk. “Ik ben lid geworden met de gedachte van het windpark gezamenlijk een mooi project te maken. Wat mij betreft hoeft het hierbij niet te blijven. Persoonlijk zou ik graag zien dat het rendement op de door leden aangeschafte windaandelen gebruikt wordt voor nieuwe duurzame projecten.”

Klusbedrijf exKlusief is een eenmanszaak, die sinds 17 jaar in Nijmegen is gevestigd. ExKlusief verricht projecten op allerlei gebied. Ruben’s specialiteit ligt in renovatie en daglichtsystemen. Voor 80% gebeurt dit bij particulieren.

Ruben Schenk exKlusief 02
Ruben Schenk exKlusief 01