24-05-2018

Uit de bouwkeet: Ronny Hartemink

Als projectmanager is Ronny Hartemink eindverantwoordelijk voor het werk dat VolkerWind op de bouwplek verricht. Dit betreft het civiele en elektrotechnische werk, waaronder de bekabeling, het aanleggen van de bouwwegen en de fundaties voor de windturbines. Ronny zorgt dat alle betrokken projectmedewerkers van VolkerWind op tijd de juiste informatie krijgen. Ook onderhoudt hij namens VolkerWind het dagelijks contact met de sitemanager van Windpark Nijmegen-Betuwe BV, Ries Velema.

“Het is mijn taak de verschillende projectmedewerkers aan te sturen. Binnen VolkerWind zijn de krachten van een aantal bouwbedrijven gebundeld, waaronder Van Hattum en Blankevoort, KWS en de hoofdcontractant: Visser & Smit Hanab uit Heteren. Elk bedrijf heeft zijn eigen specialiteit: de een zorgt voor aanleg van de bouwwegen, een ander voor bekabeling en de volgende voor het storten van beton. Het is essentieel om de werkzaamheden op de bouwplek goed op elkaar af te stemmen, zodat iedereen optimaal kan werken.”

Duurzaam karakter

“Mooi aan dit project vind ik dat het werk één op één past bij de bedrijfsfilosofie van ons bedrijf”, vervolgt Ronny. “Technische innovatie met een duurzaam karakter staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben de ambitie om in 2025 de duurzaamste bouwer van Nederland te zijn.”

Bouwvragen

Ronny is elke woensdag aanwezig op de bouwlocatie. Op woensdagmiddag tref je hem tijdens het inloopspreekuur. Van 15.00 uur tot 18.00 uur beantwoordt hij graag je vragen over de bouw.

VolkerWind maakt onderdeel uit van VolkerWessels. De officiële naam van dit bouwbedrijf is Koninklijke Volker Wessels Stevin, in 1997 ontstaan door de fusie tussen Koninklijke Volker Stevin N.V. en Kondor Wessels N.V.. Het is het op één na grootste bouwbedrijf in Nederland (na BAM).

Ronny Hartemink (VolkerWind)
Ronny Hartemink is projectmanager bij hoofdaannemer VolkerWind. (Foto: Gerard van Bree)
Overleg in de bouwkeet
Overleg in de bouwkeet (links op de foto: Ronny Hartemink) (Foto: Gerard van Bree)