24-05-2018

Veel belangstelling voor Open Winddag

Onder de bezoekers van de open dag bij Windpark Nijmegen-Betuwe waren veel leden van coöperatie WindpowerNijmegen. Ook omwonenden van het windpark en andere belangstellenden uit de wijde omgeving kwamen hun licht opsteken.
Windparkdirecteur Pim de Ridder kijkt tevreden terug. “De sfeer was goed. We zijn blij dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in ons project. We hebben veel vragen kunnen beantwoorden over de bouw van het windpark en over onze toekomstplannen. Het is ook mooi, dat behalve volwassenen ook veel kinderen belangstelling toonden.”

Vooral de rondleidingen over het windpark, langs de fundatie van de molens, konden op grote belangstelling rekenen. Bezoekers werden uitgebreid voorgelicht over het bouwproces door sitemanager Ries Velema, directeur Pim de Ridder en andere vakmensen. Bij molen 4 was het werk van de betonvlechters live te volgen. Kinderen maakten graag gebruik van de mogelijkheid om beton te storten voor hun eigen mini-windmolen en een filmpje te kijken in de solar cinema.

Meer open dagen

Kon je de open dag niet bijwonen en wil je toch eens bij de bouw komen kijken? Elke woensdagmiddag ben je welkom in de bouwkeet bij het inloopspreekuur tussen 15-18 uur. Verder gaat de bouwplaats tot de oplevering in september nog een paar keer open voor publiek.

In ieder geval gaan de poorten open bij de bouw van de turbines zelf en als de turbinedelen aankomen op de bouwplek. De Ridder: “De masten komen in augustus ’s ochtends in alle vroegte aan, met zwaar transport. Belangstellenden zijn welkom om dit bijzondere moment samen met ons én met koffie en ontbijt mee te beleven.” Lagerwey neemt na de bouwvak de bouwplaats over en is vanaf 15 augustus actief. Meer informatie volgt.

betonvlechters bij open winddag
Bezoekers aan de Open Winddag konden het werk van de betonvlechters live volgen.
kijkdoos open winddag
HuismerkEnergie gaf bij de Open Winddag een kijkje in de toekomst van het energielandschap.