24-05-2018

Eerste windaandeel voor 1000-ste lid Marienella Holleman

Marienella Holleman uit Nijmegen is ons 1000-ste lid. Om deze mijlpaal te vieren verrast bestuurslid Erik Kemper haar met een windaandeel ter waarde van 250 euro.

Marienella meldde zich 4 juli aan via de website. Ze is totaal verrast door het welkom van de coöperatie. “Ik was al een tijd van plan om me aan te melden, maar het kwam er steeds niet van. Omdat de inschrijftermijn binnenkort verloopt, heb ik me nu snel aangemeld”, vertelt ze nog steeds een beetje beduusd.
Samen met haar man en kinderen woont ze in de Nijmeegse wijk De Biezen. Haar broer, die ook lid is, bracht haar op het spoor. “Ik heb wel wat met duurzame energie”, zegt ze. De zonnepanelen op het dak van de schuur getuigen ervan. Ook pakt ze zoveel mogelijk de fiets.

Voor de kinderen

“Wat me in dit project aanspreekt is de coöperatieve aanpak: dat je als burgers samen een windpark neerzet en schone energie kunt opwekken in en voor je eigen omgeving. Dat vind ik mooi.” Haar bijdrage aan het windpark is ook een investering in de toekomst van haar kinderen. “Ik ben graag buiten met mijn kinderen, zodat ze kunnen ervaren hoeveel moois de natuur te bieden heeft. Samen frambozen plukken in de tuin. Daar genieten ze enorm van. Ik wil dat ze dat in de toekomst kunnen blijven doen en ook daarom zet ik me in voor een duurzamere wereld.”

Professionaliteit

Marienella heeft alvast één windaandeel te pakken, maar ze is vast van plan om zich voor meer windaandelen in te schrijven. “Voor ik me aanmeldde als lid heb ik alle informatie over het windpark nauwkeurig doorgelezen. Ik ben onder de indruk van de professionaliteit waarmee dit project is opgezet. Dat heeft me definitief over de streep gehaald om mee te doen.“

Marienella Holleman 1000ste lid WindpowerNijmegen
Marienella en haar gezin worden door Erik Kemper (bestuurslid WindpowerNijmegen) verrast met een windaandeel.