24-05-2018

Sluit bericht

Bekijk bericht

Informatie-avond Zonnepark de Grift donderdag 23 augustus

Op donderdag 23 augustus organiseren we een informatie-avond over Zonnepark de Grift, het zonnepark dat zal worden gebouwd onder de windmolens. Je bent van harte welkom in de tent van Burgers Geven Energie op het Kelfkensbos in Nijmegen. De bijeenkomst start om 20.00 uur.

Wethouder Tiemens op vijf in Duurzame top 100

Dat Nijmegen de status Green Capital heeft weten binnen te halen en zich in 2018 een jaar lang Groene Hoofdstad van Europa mag noemen, heeft diepe indruk gemaakt op de jury van de Duurzame 100 van Dagblad Trouw. Vandaar dat Harriët Tiemens, wethouder van die stad, in één keer vanuit het niets op plaats 5 is beland. Tiemens is op die manier ook een boegbeeld voor al die andere wethouders in Nederland die zich het vuur uit de sloffen lopen om hun gemeente duurzamer te maken.

Groene Hoofdstad

Nijmegen heeft met een reeks projecten en maatregelen het predicaat Groene Hoofdstad binnengehaald. Zo was het grootste internationale fietscongres afgelopen jaar in Nijmegen, rijden de gemeentebussen op groen gas en is er jaarlijks twee miljoen beschikbaar voor het verduurzamen van het gemeentelijke vastgoed. Ze heeft dat niet alleen gedaan, vertelt ze in een interview met Trouw. “Je moet de groene ambities delen met het hele college, inclusief de burgemeester. Ook hij moet er voor gaan en prominent aanwezig zijn.” En natuurlijk hebben ook de inwoners meegeholpen. Die stonden niet allemaal meteen juichen, constateert Tiemens. “Een mooi voorbeeld zijn de windmolens aan de A15. Iedereen en alles was tegen. Er is een windcoöperatie opgericht, ik heb zelf ook een aandeel. Ze vroegen mensen: waar heeft u last van, hoe kunnen we het ontwerp passend maken? Nu is het park echt van de stad, er is iets gemaakt wat iedereen voordelen geeft.”

Bron: Dagblad Trouw, Duurzame 100

start bouw windpark nijmegen-betuwe
Wethouder Harriët Tiemens van gemeente Nijmegen (foto midden) onthult het nieuwe bouwbord, samen met WindpowerNijmegen-leden van het eerste uur. (Foto: John Voermans)