24-05-2018

18 dec: Duurzaamheidscafé Nijmegen

Het afgelopen jaar is veel gebeurd. Nijmegen heeft zich met deze titel internationaal op de kaart gezet. Vele delegaties zijn op bezoek geweest, waardoor Nijmegen heeft kunnen laten zien waarom de stad deze titel heeft verdiend. Ook was er kritiek. Het zou te veel ‘een feest voor de bobo’s’ zijn geweest. Begrijpelijk, als inwoners zelf niet het gevoel hebben dat ze er iets aan gehad hebben. Toch zijn er ook veel positieve geluiden van inwoners.

Er zijn ruim 40 Challenges neergezet. Sommigen waren succesvol en starten in 2019 opnieuw. Denk bijvoorbeeld aan de Challenge ‘Nijmegen raapt het in één keer op’, met z’n allen 1 dag minimaal één stuk zwerfafval opruimen of de ‘appeltaartgesprekken’ waarmee inwoners besparingstips krijgen. Andere zijn minder goed gelukt, en daar is van geleerd. Tijdens de avond zie en hoor je de nodige resultaten.

Het begin?

De focus vanaf nu ligt vooral op ‘Wat is de behoefte van mensen in de wijk?’, ‘Op welke manier kan iedereen een duurzame stap zetten?’, ‘Wat levert het op?’ Tijdens dit laatste Duurzaamheidscafé van 2018 komen ondernemers, inwoners en bestuurders aan het woord over afgelopen jaar en de toekomst van Nijmegen als Green Capital.

Je ziet filmpjes, de circulaire keten wordt overhandigd, de ‘Ark van het nieuwste verbond’ is te bezichtigen en je maakt kennis met de ‘Green challenges’. Kortom een leuke avond voor iedereen die betrokken was of wil worden bij het vervolg van Green Capital.

Omlijsting

Piepschuim zorgt voor de muzikale verwennerij. Dirk Wim in ’t Hof en Bert Lagerweij, beiden nauw betrokken bij de Green Capital challenges, leiden je door het programma.

Toetje: Groene Prijsvraag

Het hele jaar door konden inwoners van Nijmegen e.o. meespelen met De Groene Prijsvraag. Iedereen die heeft meegespeeld maakt deze avond kans op de hoofdprijzen: onder andere de elektrische scooter of drie maanden gratis rondrijden in een BMIi3. Onder de aanwezigen wordt o.a. een NEC shirt met handtekeningen verloot.

Praktische info

Datum: dinsdag 18 december 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Lindenberg, Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen
Entree: Gratis kaarten te verkrijgen via deze link