24-05-2018

30-31 aug: Democratiefestival met excursie windpark

Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus is het eerste landelijke Democratiefestival. Waar anders dan in Nijmegen, de groene hoofdstad van Europa. Op eiland Veur Lent kun je luisteren, debatteren, dansen, praten, leren en lachen. Ook wij doen mee.

Op beide dagen is er een fietsexcursie naar ons windpark en kun je onze windmolens van binnen en  buiten bekijken. Leden van coöperatie WindpowerNijmegen vertellen hoe ons burgerwindpark tot stand is gekomen. Ook hoor je meer over het nieuwe project Zonnepark de Grift. Net als de windmolens komt het zonnepark in handen van burgers. De excursies zijn vrijdag 30 augustus van 15.30-17.00 uur en zaterdag 31 augustus (11.30-13.00 uur). Meld je hier aan.

Op zaterdag 31 augustus vind je ons in de Gelderlandtent. Windpark-directeur Pim de Ridder gaat in debat over hoe je burgers inspraak geeft in de energietransitie. Ook kun je deze dag in VR een van onze windmolens beklimmen, een zonnepark-game spelen en leden van onze coöperatie WindpowerNijmegen het hemd van het lijf vragen.

Vier de democratie

Op het Democratiefestival vieren en ervaren we de democratie. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en het zoeken naar verschillen lijkt het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst. Op dit festival brengen we mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten.

Initiatiefnemers

Deze eerste editie van het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Provincie Gelderland is medeorganisator van het Democratiefestival. Verder leveren vele maatschappelijke organisaties en bedrijven een bijdrage aan het programma en de organisatie van het festival.

Praktische info

Meer informatie en aanmelden (verplicht): Democratiefestival.nu
Deelname gratis