24-05-2018

27 okt: Excursie zonneparken

’s Ochtends zijn we te gast bij Solarpark de Kwekerij in Hengelo (gemeente Bronckhorst), zonneweide én uniek natuurpark tegelijk. Na de lunch gaan we langs bij Zonnepark Apeldoorn, waar sinds dit voorjaar ruim 11.000 panelen voor duurzame energie zorgen.

Wandel mee

Nu de bouw van Zonnepark de Grift steeds meer in zicht komt, kijken we graag eens rond bij parken die al zover zijn. Wat kunnen we leren? Wat vinden we van de uitstraling en sfeer? Wandel mee over Solarpark De Kwekerij, waar verschillende functies worden gecombineerd. De Kwekerij is zowel zonnepark als natuurpark, met veel biodiversiteit en zelfs een schaapskudde. Om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met het zonnepark is De Kwekerij alle dagen open voor bezoekers om er te wandelen en recreëren.

Rondleiding

Bij Zonnepark Apeldoorn kun je meedoen aan een rondleiding langs de zonnepanelen. Dit zonnepark, dat begin dit jaar langs de A50 werd gebouwd, is een initiatief van de gemeente Apeldoorn. Stap met ons in de bus en laat je inspireren!

Wat: Excursie Solarpark De Kwekerij Hengelo (GLD) en Zonnepark Apeldoorn
Voor wie: Leden/donateurs van WindpowerNijmegen en belangstellenden vanuit Burgers Geven Energie.
Wanneer: zaterdag 27 oktober
Tijd: 09.00–14.30 uur
Kosten: eigen bijdrage van € 15 per persoon (excursie, bus en lunchpakket)

Aanmelden via info@windparknijmegenbetuwe.nl
Meld je snel aan, het aantal plaatsen in de bus is beperkt!

De bus vertrekt vanaf een locatie in Lent/Oosterhout. Na aanmelden ontvang je meer informatie over het precieze programma en het vertrekpunt.