24-05-2018

26 mei: Rondje Noord

Rondje Noord neemt je mee langs de groene plekken van Nijmegen Noord. Pak de fiets en laat je onderweg verrassen. Slenter door moestuin of kas. Kijk mee met de imker. Volg een speurtocht door boomgaard en ontdek de groene energie van Nijmegen-Noord. Met Rondje Noord beleven jong en oud de sfeer van Nijmegen-Noord, onder het genot van een fris sapje of hapje van eigen erf.

Rondje Noord is een initiatief van platform ‘Geef Noord De Ruimte’. Op zondagmiddag 26 mei zetten de deelnemers de deuren open en is iedereen van harte welkom tussen 13.00-17.00 uur.

Voorlopig programma

Ook rondom de vier molens van Windpark Nijmegen-Betuwe is dit jaar weer van alles te beleven voor jong en oud. Een windgids leidt bezoekers rond over het park. Ook kun je virtueel een molen beklimmen en genieten van het uitzicht over Nijmegen.

Verder maak je kennis met het plan om op deze plek een zonnepark te bouwen: Zonnepark de Grift. Je hoort hoe je mede-eigenaar kunt worden van dit park, dat straks met zo’n 17.000 zonnepanelen energie gaat opwekken voor ruim 1.200 huishoudens.

Ook hebben we een primeur: we presenteren deze dag onze toffe zonnepark-game, waarmee je je eigen zonnepark kunt bouwen. En geniet van een ijsje, gemaakt met zonne-energie.

Start rondleidingen windpark 13.30, 14.30, 15.30 uur
VR en games doorlopend

Aanmelden niet nodig. Deelname gratis.