24-05-2018

26 mei: Rondje Noord

Rondje Noord neemt je mee langs de groene plekken van Nijmegen Noord. Pak de fiets en laat je onderweg verrassen. Slenter door moestuin of kas. Volg een speurtocht door boomgaard en ontdek de groene energie van Nijmegen-Noord. Met Rondje Noord beleven jong en oud de sfeer van Nijmegen-Noord, onder het genot van een fris sapje of hapje van eigen erf.

Rondje Noord is een initiatief van platform ‘Geef Noord De Ruimte’. Op zondagmiddag 26 mei zetten de deelnemers de deuren open en is iedereen van harte welkom tussen 12.00-17.00 uur. Het volledige programma van Rondje Noord kun je hier downloaden.

Programma

Ook rondom de vier molens van Windpark Nijmegen-Betuwe is dit jaar weer van alles te beleven voor jong en oud. Een windgids leidt bezoekers rond over het park. Je kunt virtueel een molen beklimmen en genieten van het uitzicht over Nijmegen. Om dat te bereiken moet je wel eerst de opdracht om de molen te repareren goed uitvoeren.

Verder maak je kennis met het plan om op deze plek Zonnepark de Grift te bouwen. Je hoort hoe je mede-eigenaar kunt worden van dit park, dat in 2020 met zo’n 17.000 zonnepanelen energie gaat opwekken voor ruim 1.200 huishoudens. Om dit alvast te vieren trakteren we alle bezoekers op een ijsje, uit onze ijskar op zonne-energie.

Primeur

Als deelnemer aan Rondje Noord willen we je ook een primeur bieden. We presenteren deze dag een nieuwe game, waarmee je spelenderwijs kennis maakt met zonne-energie.

Start rondleidingen windpark 13.30, 14.30, 15.30 uur
VR en game doorlopend

Aanmelden niet nodig. Deelname gratis.