24-05-2018

24 aug: Nijmeegse Fiets4Daagse

De Nijmeegse Fiets4daagse is van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus. Op je fiets ontdek je de prachtige omgeving van Nijmegen en geniet je van alle lekkers en gezelligs dat stad en regio te bieden hebben.

Superstops

Het evenement is leuk voor jong en oud. Je fietst door fraaie, afwisselende landschappen langs interessante Superstops zoals Bijzonder Genieten in Beuningen, Park Bredelaar en Fort Pannerden. Ook Windpark Nijmegen-Betuwe doet mee.

Op vrijdag 24 augustus zijn we Superstop en kun je bij ons nieuwe energie opdoen. Na een bezoek aan het windpark ben je weer helemaal opgeladen, om je tocht te vervolgen.
Wat is er zoal te doen en te beleven:
– Maak een rondleiding met onze windgids over het windpark of puzzel je eigen weg door het park.
– Bouw mee aan een kunstwerk op zonne-energie, met kunstenaar Anita Waltman. Het kunstwerk staat symbool voor Zonnepark de Grift dat in 2019 op deze plek wordt gebouwd en blijft in elk geval tot de bouw van het zonnepark staan.
– Speel mee met de Energietafel en ontdek wat jij in jouw buurt kunt doen om duurzame energie op te wekken.
Relax in de Mussengaard met versgemaakte soep en broodjes van de Streekfabriek.
– En, voor grote en kleine mensen met stalen zenuwen is er het VR Lab, waar je een windmolen op 100 meter hoogte kunt repareren.

Tot dan (als je durft!)

Aanmelden

Meld je nu alvast aan voor de Nijmeegse Fiets4daagse. Je kunt 1, 2, 3 of 4 dagen meedoen. Ook kun je kiezen uit verschillende afstanden: 27, 40 of 50 km.