24-05-2018

18 april: Informatiecafé Zonnepark de Grift

Het informatiecafé over Zonnepark de Grift vindt plaats op donderdag 18 april a.s. in de Thiemeloods aan de Leemptstraat 32 in Nijmegen. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur. Meld je hier aan

Zonnepark de Grift

Zonnepark de Grift is het nieuwe project van coöperatie WindpowerNijmegen. Het plan is om op de locatie van Windpark Nijmegen-Betuwe een zonnepark met zo’n 13.000 tot 17.000 panelen te maken. Het zonnepark komt, net als Windpark Nijmegen-Betuwe, in handen van burgers en is een volgende bouwsteen van het Energielandschap de Grift.

Definitieve vergunning

De gemeente Nijmegen heeft begin april de definitieve vergunning voor Zonnepark de Grift verleend. Dit betekent dat WindpowerNijmegen verder kan met de projectvoorbereiding. De inschrijving voor Zondelen in Zonnepark de Grift start naar verwachting medio september 2019. Leden en donateurs van de coöperatie kunnen als eerste inschrijven. Lees hier meer over de voorwaarden voor deelname.

Informatiecafé

In de komende maanden bereiden het coöperatiebestuur en de werkgroep Zonnepark de Grift samen met stichting Wiek-II het project verder voor. Dat gebeurt aan de hand van diverse thema’s: techniek, cablepooling, financiën, communicatie en participatie. Tijdens het informatiecafé wordt je bijgepraat en kun je vragen stellen over de verschillende onderwerpen.

Stap vooruit

Samen gaan we geschiedenis schrijven. Met het zonnepark zetten we een stap vooruit, op weg naar een eigen Nijmeegse energievoorziening. De kenmerken voor deelname in Zonnepark de Grift zijn (onder voorbehoud van goedkeuring van de ALV):
– Je bouwt mee aan Energielandschap de Grift, met daarin de innovatieve toepassing van cablepooling.
– We realiseren samen het grootste Zonnepark in Nijmegen.
– Een Zondeel kost € 50, met een rendement van 4-5%, looptijd 20 jaar.
– Benodigd eigen vermogen coöperatie: € 1 miljoen.

We houden je op de hoogte

Kun je niet aanwezig zijn bij het informatiecafé? Via onze nieuwsbrief, zonneparkdegrift.nl, sociale media en de Algemene Ledenvergadering houden we je op de hoogte. De eerstvolgende ALV is medio mei/juni.

Aanmelding informatiecafé Zonnepark de Grift

Doe mee, word lid

Leden en donateurs van WindpowerNijmegen hebben voorrang bij de inschrijving voor Zondelen. Ben je nog geen lid of donateur? Meld je dan nu aan via zonneparkdegrift.nl/meedoen