24-05-2018

14 dec: Groene vrijdag

Nijmegen neemt op 14 december 2018 vrij om samen de stad groener en mooier te maken, een dag door activiteiten voor de stad en voor elkaar. Deze dag is het Groene Vrijdag, een activiteit van Nijmegen European Green Capital. In de middag zijn er een tal van activiteiten en in de avond kan iedereen van 18.30 tot 19.15 uur genieten van de lichtshow Glow Green op Kelfkensbos.

Op vrijdag maken we samen Nijmegen groener en mooier. Er is van alles mogelijk. Denk aan het schoonmaken van onze stad, het planten van fruitbomen, het opruimen van Waalstrandjes of het aanplanten van nieuwe heggen. Jij kunt op verschillende manieren meehelpen!

Doe mee

– Bedenk (met jouw bedrijf, instelling, school of straat) een activiteit waar de stad groener van wordt.
– Steek op Groene Vrijdag (samen met jouw collega’s, klasgenoten of buren) de handen uit de mouwen bij een van de activiteiten.
– Stel als bedrijf of instelling free tickets beschikbaar voor het avondprogramma met gratis toegankelijke culturele activiteiten. De tickets zijn bedoeld voor de deelnemers van Groene Vrijdag. Mail voor meer informatie en de mogelijkheden via CommunicatieGreenCapital@nijmegen.nl.
Meld hier je activiteit aan.

Glow Green

Om 18.30 uur verzamelt iedereen zich op het Kelfensbos. Daar kun je genieten van Glow Green: een videomapping op het Valkhof museum. Dit duurt tot 19.15 uur. Daarna kunnen alle deelnemers aan Groene Vrijdag ‘s avonds genieten van allerlei aantrekkelijke activiteiten in de stad. Aanmelden voor deze activiteiten is alleen mogelijk als je in de middag hebt meegedaan.

Hier vind je een lijst met alle activiteiten en kun je ook aanmelden.