Sluit bericht

Bekijk bericht

Windpark Nijmegen-Betuwe, vrijdag 25 augustus superstop Nijmeegse Fiets4daagse

Windpark Nijmegen-Betuwe is vrijdag 25 augustus een van de superstops bij de Nijmeegse Fiets4Daagse. Kom langs om nieuwe energie op te doen.

Energiedoolhof in race voor prijs

Het plan voor een energiedoolhof is ontwikkeld door Mothership Art Productions, het kunstcollectief dat onder andere de Markthal in Rotterdam heeft ontworpen. Het initiatief komt van Volkert Vintges, directeur van de Gelderse Natuur en Milieufederatie en één van de grondleggers van coöperatie WindpowerNijmegen.

Oppepper

Het idee is om naast de windmolens op Windpark Nijmegen-Betuwe 18.000 zonnepanelen te plaatsen. `Om het veld visueel aantrekkelijk te maken hebben we een alternatief bedacht: een doolhof, overdekt met opgetilde zonnepanelen”, vertelt Volkert. “Dat geeft niet alleen het landschap een oppepper, het biedt ook nog eens ruimte voor educatie en recreatie.” Onder de zonnepanelen is ruimte voor planten en gewassen, waarmee de ruimte optimaal benut wordt.

Mooi bedrag

De winnaar wordt woensdag 7 juni bekend gemaakt, tijdens het Provinciaal Jaarcongres ‘Gelderland ziet Ruimte’ van Provincie Gelderland.Het winnende plan wordt beloond met een mooi bedrag van € 10.000. In totaal zijn 58 ideeën ingezonden.

energiedoolhof