Sluit bericht

Bekijk bericht

Windpark Nijmegen-Betuwe, vrijdag 25 augustus superstop Nijmeegse Fiets4daagse

Windpark Nijmegen-Betuwe is vrijdag 25 augustus een van de superstops bij de Nijmeegse Fiets4Daagse. Kom langs om nieuwe energie op te doen.

Nieuws

Energiedoolhof in race voor prijs

Het plan voor een energiedoolhof met zonnepanelen, op het terrein van Windpark Nijmegen-Betuwe dingt mee naar de prijs Maak Gelderland mooier van Provincie Gelderland. Woensdag 7 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lees meer

Leden in beeld: Emile Pennings

WindpowerNijmegen telt ruim 1300 leden en donateurs. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Deze keer spreken we met Emile Pennings, vanaf het begin actief in onze coöperatie. Of het nou gaat om het rondleiden van scholen op het windpark, klussen in het bezoekerscentrum of hand-en-span diensten bij een ledenvergadering: Emile staat altijd klaar met een brede lach.

Lees meer

Word jij ons nieuwe bestuurslid?

Na bijna drie jaar actief te zijn geweest in het bestuur, heeft Caroline de Greeff laten weten een stapje terug te willen doen. Uiteraard blijft ze wel betrokken bij coöperatie WindpowerNijmegen, maar niet meer in het bestuur. WindpowerNijmegen zoekt daarom een nieuw bestuurslid, met de portefeuille communicatie.

Lees meer

Nieuwe organisatie-structuur stap verder

WindpowerNijmegen bereidt zich voor op een nieuwe organisatiestructuur. Op 18 april 2017 is een groep met 13 coöperatieleden bijeen geweest om hier verder over te spreken, samen met jurist Edgar Wortmann. Hij heeft veel ervaring met coöperaties en duurzame energie en gaat de juridische mogelijkheden voor WindpowerNijmegen op een rij zetten.

Lees meer

Werkgroep Zon verkent kansen zon-projecten

Leden uit de werkgroep Zon van WindpowerNijmegen verkennen samen met professionals de kansen voor zonne-energieprojecten voor coöperatie WindpowerNijmegen. Zowel de mogelijkheden bij Windpark Nijmegen-Betuwe op De Grift als op andere plekken worden onderzocht.

Lees meer
windpark nijmegen-betuwe

Windpark vraagt SDE aan voor zonnepanelen

Windpark Nijmegen-Betuwe BV heeft SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) aangevraagd voor de aanleg van 1924 zonnepanelen. Eind juni maakt het Ministerie van Economische Zaken bekend of de subsidie wordt toegekend. De zonnepanelen komen op het dak van een stalling in Reeth, tegenover het windpark

Lees meer

WindpowerNijmegen gaat nieuwe fase in

Leden van WindpowerNijmegen hebben bij de laatste ledenvergadering (februari 2017) ingestemd met een verbreding van de coöperatie. Bestuurslid Caroline de Greeff legt uit welke stappen tot de zomer worden genomen, om deze nieuwe fase goed te laten verlopen.

Lees meer

Verkenning warmte en andere opties

Leden van coöperatie WindpowerNijmegen denken mee over de mogelijkheden voor Energielandschap de Grift. De ´praatgroep warmte´, met tien coöperatieleden is eind 2016 gestart en heeft drie sessies achter de rug. Naast warmte zijn opslag van elektriciteit en ‘power to gas’ onderwerpen van gesprek. Coöperatielid Ineke de Jong geeft een toelichting.

Lees meer
Energielandschap zomer

Doe mee, denk mee over nieuwe projecten

Coöperatie WindpowerNijmegen zoekt actieve leden, die willen meedenken in de nieuwe werkgroepen Buurt- en wijkenergie en Educatie. Doe je mee?

Lees meer

Fruitbomen voor de Mussengaard

Het bezoekerscentrum van Windpark Nijmegen-Betuwe krijgt steeds meer vorm. Leden van WindpowerNijmegen hebben in de tuin fruitbomen geplant. Binnenkort groeien hier kweepeer, appels en pruimen van oude Betuwse rassen. Een beeldverslag.

Lees meer