Nieuws

Voorbereidingen zonnepark in volle gang

WindpowerNijmegen wil rondom de vier molens van windpark Nijmegen-Betuwe nog veel meer duurzame energie opwekken. De ontwikkeling van zonnecentrale De Grift, op een stuk grond onder de molens is in volle gang.

Lees meer

Is WindpowerNijmegen toe aan nieuwe naam?

Is het misschien tijd voor een nieuwe naam, die beter past bij onze missie? Deze vraag legde het bestuur van coöperatie WindpowerNijmegen voor bij de laatste Algemene Ledenvergadering. Ideeën voor een nieuwe naam kunnen tot 15 december 2017 worden ingediend. Leden kunnen daarna via een peiling stemmen op het beste idee.

Lees meer

Leden in beeld: Joris Looman

WindpowerNijmegen telt ruim 1300 leden en donateurs. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Dit keer stelt Joris Looman zich voor. Hij is 39 jaar en actief lid vanaf het prille begin. Het afgelopen jaar verruilde hij Nijmegen voor het Limburgse Mook, waar hij samenwoont met zijn vriendin Frieda. Zijn betrokkenheid bij coöperatie WindpowerNijmegen is gebleven.

Lees meer

Bouw zonnedak start voorjaar 2018

WindpowerNijmegen gaat een nieuw tijdperk in nu de bouw van het eerste zonneproject in zicht komt. Op het dak van een grote stalling vlakbij het windpark komen 1900 zonnepanelen. Het project – Dak van Jan – is genoemd naar de eigenaar van de stalling.

Lees meer

Eerste uitkering rendement medio 2018

Wanneer krijg ik de eerste uitkering van het rendement op mijn windaandelen? Deze vraag krijgt het WindpowerNijmegen-bestuur regelmatig voorgelegd. ‘Nog even geduld, het duurt niet heel lang meer’, zegt penningmeester Erik Kemper. ‘Iedereen die heeft geïnvesteerd in Nijmeegse windaandelen kan na de zomer van 2018 de eerste uitkering tegemoet zien.’

Lees meer

Weinig wind, toch redelijke opbrengst in 2017

De molens van Windpark Nijmegen-Betuwe draaien bijna een jaar. Wat brachten ze tot nu toe eigenlijk op? ‘In veel maanden heeft het wat minder gewaaid dan voorspeld, maar bijvoorbeeld oktober was weer een hele goede windmaand’, zegt directeur Pim de Ridder, ‘al zullen we de totale verwachte energieopbrengst voor 2017 niet volledig halen. We missen op dit moment een kleine 12%.’

Lees meer

Enthousiaste vrijwilligers gezocht

Onze coöperatie groeit, net als het aantal bezoekers aan ons windpark. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag en bezoekers een goede tijd te geven, hebben we een aantal leuke vacatures voor vrijwilligers. Iets voor jou? Laat het weten, je hulp is welkom!

Lees meer

Word jij ons nieuwe bestuurslid?

Na bijna drie jaar actief te zijn geweest in het bestuur, heeft Caroline de Greeff laten weten een stapje terug te willen doen. Uiteraard blijft ze wel betrokken bij coöperatie WindpowerNijmegen, maar niet meer in het bestuur. WindpowerNijmegen zoekt daarom een nieuw bestuurslid, met de portefeuille communicatie.

Lees meer

Wethouder Tiemens op vijf in Duurzame top 100

Met stip op 5 in de duurzame top 100: onze Nijmeegse wethouder Harriet Tiemens. Daar zijn we natuurlijk trots op. Niet in de laatste plaats omdat de wethouder ons Windpark Nijmegen-Betuwe noemt als goed voorbeeld van duurzame burgerinitiatieven in de stad.

Lees meer

Leden in beeld: Sjon Debie

WindpowerNijmegen telt ruim 1300 leden en donateurs. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Deze keer is het woord aan kandidaat-bestuurslid Sjon Debie. Op een Nijmeegs terras vertelt hij meer over zichzelf. `Ik geloof in iets samen, van onderop, opbouwen. De coöperatie heeft de toekomst.’

Lees meer