Nieuws

Omgevingsfonds goed voor sterke buurt

Windpark Nijmegen-Betuwe heeft een eigen omgevingsfonds. Voor elke MWh die de molens opwekken is 1 euro bestemd voor dit fonds. Halverwege volgend jaar zal het fonds voor het eerst aan de buurt uitkeren.

Lees meer

Leidy van der Aalst: Kracht van burgers hard nodig

Leidy van der Aalst, voorzitter van WindpowerNijmegen, blikt vooruit op de nabije toekomst van onze coöperatie. ‘Na de gedroomde start van ons windpark richten we ons nu op nieuwe doelen. De burgerkracht die we al zo overtuigend hebben laten zien hebben we daarbij hard nodig.’

Lees meer
Leidy van der Aalst

Fijne feestdagen en een energiek 2018 gewenst!

2017 is bijna voorbij. We kijken terug op een mooi jaar. Onze windmolens hebben -ondanks de tegenvallende wind- goed gepresteerd. Windpark Nijmegen-Betuwe heeft zo’n 20.000 MWh duurzame energie opgewekt. Rond de 6.000 huishoudens zijn van windstroom voorzien. Een mooi begin van een duurzamere regio.

Lees meer

Voorbereidingen zonnepark in volle gang

WindpowerNijmegen wil rondom de vier molens van windpark Nijmegen-Betuwe nog veel meer duurzame energie opwekken. De ontwikkeling van zonnecentrale De Grift, op een stuk grond onder de molens is in volle gang.

Lees meer

Is WindpowerNijmegen toe aan nieuwe naam?

Is het misschien tijd voor een nieuwe naam, die beter past bij onze missie? Deze vraag legde het bestuur van coöperatie WindpowerNijmegen voor bij de laatste Algemene Ledenvergadering. Ideeën voor een nieuwe naam kunnen tot 15 december 2017 worden ingediend. Leden kunnen daarna via een peiling stemmen op het beste idee.

Lees meer

Leden in beeld: Joris Looman

WindpowerNijmegen telt ruim 1300 leden en donateurs. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Dit keer stelt Joris Looman zich voor. Hij is 39 jaar en actief lid vanaf het prille begin. Het afgelopen jaar verruilde hij Nijmegen voor het Limburgse Mook, waar hij samenwoont met zijn vriendin Frieda. Zijn betrokkenheid bij coöperatie WindpowerNijmegen is gebleven.

Lees meer

Bouw zonnedak start voorjaar 2018

WindpowerNijmegen gaat een nieuw tijdperk in nu de bouw van het eerste zonneproject in zicht komt. Op het dak van een grote stalling vlakbij het windpark komen 1900 zonnepanelen. Het project – Dak van Jan – is genoemd naar de eigenaar van de stalling.

Lees meer

Eerste uitkering rendement medio 2018

Wanneer krijg ik de eerste uitkering van het rendement op mijn windaandelen? Deze vraag krijgt het WindpowerNijmegen-bestuur regelmatig voorgelegd. ‘Nog even geduld, het duurt niet heel lang meer’, zegt penningmeester Erik Kemper. ‘Iedereen die heeft geïnvesteerd in Nijmeegse windaandelen kan na de zomer van 2018 de eerste uitkering tegemoet zien.’

Lees meer