Sluit bericht

Bekijk bericht

Energiefestival Blowlands, 15 en 16 juni a.s.

Windpark Nijmegen-Betuwe is vrijdag 15 en zaterdag 16 juni het podium voor Energiefestival Blowlands. Een programma vol nieuwe energie. Voor iedereen die – hier en nu – de energietransitie van onderop een boost wil geven.

Nieuws

Vergunning voor Zonnepark de Grift aangevraagd

In april is de omgevingsvergunning voor Zonnepark de Grift aangevraagd. De realisatie van het tweede grote project van WindpowerNijmegen, onder de molens van Windpark Nijmegen-Betuwe, komt hiermee een stap dichterbij. Het zonnepark wordt, net als het windpark, eigendom van burgers.

Lees meer

Gezocht: leden voor klankbordgroep zonnepark

WindpowerNijmegen wil eigenaar worden van Zonnepark de Grift. Nu de vergunning is aangevraagd is het tijd voor actie. Het bestuur zoekt leden die meedenken over hoe we van het zonnepark een succesvol burgerproject maken.

Lees meer

Aan de slag in je eigen buurt

WindpowerNijmegen ondersteunt Nijmeegse burgers die in hun eigen wijk duurzame energie willen opwekken. Oud-bestuurslid Caroline de Greeff koppelt deze initiatieven aan kennis en ervaring in de coöperatie. ‘Van projecten in de wijk kunnen we een succes maken door samen te werken.’

Lees meer

Leden in beeld: Wouter Tromp

WindpowerNijmegen telt ruim 1.300 leden en donateurs. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Dit keer is het woord aan Wouter Tromp, techneut in hart en ziel. ‘Meten is weten’ is hem op het lijf geschreven. Hij bedacht een systeem voor WindpowerNijmegen om zelf een zonnedak te monitoren. Handige jongen, die Wouter.

Lees meer

Omgevingsfonds goed voor sterke buurt

Windpark Nijmegen-Betuwe heeft een eigen omgevingsfonds. Voor elke MWh die de molens opwekken is 1 euro bestemd voor dit fonds. Halverwege volgend jaar zal het fonds voor het eerst aan de buurt uitkeren.

Lees meer

Leidy van der Aalst: Kracht van burgers hard nodig

Leidy van der Aalst, voorzitter van WindpowerNijmegen, blikt vooruit op de nabije toekomst van onze coöperatie. ‘Na de gedroomde start van ons windpark richten we ons nu op nieuwe doelen. De burgerkracht die we al zo overtuigend hebben laten zien hebben we daarbij hard nodig.’

Lees meer
Leidy van der Aalst

Fijne feestdagen en een energiek 2018 gewenst!

2017 is bijna voorbij. We kijken terug op een mooi jaar. Onze windmolens hebben -ondanks de tegenvallende wind- goed gepresteerd. Windpark Nijmegen-Betuwe heeft zo’n 20.000 MWh duurzame energie opgewekt. Rond de 6.000 huishoudens zijn van windstroom voorzien. Een mooi begin van een duurzamere regio.

Lees meer