Sluit bericht

Bekijk bericht

Windpark Nijmegen-Betuwe, vrijdag 25 augustus superstop Nijmeegse Fiets4daagse

Windpark Nijmegen-Betuwe is vrijdag 25 augustus een van de superstops bij de Nijmeegse Fiets4Daagse. Kom langs om nieuwe energie op te doen.

Nieuws

Vaart in Zonnepark De Grift

Zonnepark De Grift vormt samen met Windpark Nijmegen-Betuwe de start van Energielandschap De Grift. Door energie uit wind, zon en warmte te combineren kunnen we de beschikbare grond rondom de windmolens straks optimaal benutten. Als alles meezit kan het Zonnepark, met 17.000 panelen, al in 2018 worden gerealiseerd.

Lees meer

Leden in beeld: Linda IJmker

WindpowerNijmegen telt ruim 1300 leden en donateurs. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Deze keer spreken we Linda IJmker. Via haar werk bij IVN Gelderland, dat zich inzet voor natuureducatie, kwam ze in contact met WindpowerNijmegen. Ze wil in de coöperatie, net als in haar werk, zoveel mogelijk kinderen in aanraking brengen met natuur en duurzaamheid. Een gesprek in de Mussenhut, het bezoekerscentrum van het windpark.

Lees meer

Lokale groene stroom voor 17 Gelderse gemeenten

Zeventien gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen gaan binnen vijf jaar voor hun elektriciteit gebruik maken van duurzame energiebronnen in de eigen regio. De stroom komt van nieuwe projecten die Wiek-II wil realiseren met lokale energiecoöperaties. Windpark Nijmegen-Betuwe levert als eerste stroom aan de gemeenten via de lokale energieleverancier De Groene Stroomfabriek.

Lees meer

Coöperaties tekenen voor regionale samenwerking

Coöperatie WindpowerNijmegen gaat samen met andere energiecoöperaties stroom leveren aan 17 gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen. De coöperaties hebben hun samenwerking bekrachtigd met de ondertekening van een samenwerkings-overeenkomst op vrijdag 7 juli 2017.

Lees meer

Windpark Nijmegen-Betuwe in hoofdrol

Steeds meer mensen willen zelf hun stroom opwekken: het is goed voor het milieu en -op termijn- goed voor de portemonnee. Maar als je dat wil, waar moet je dan aan denken? De Consumentenbond maakte een video met tips. In de hoofdrol: Windpark Nijmegen-Betuwe.

Lees meer

Werkgroep Wijk- en Buurtenergie van start

In juni 2017 is de werkgroep Wijk- en Buurtenergie van WindpowerNijmegen gestart. De werkgroep buigt zich over de vraag hoe de coöperatie energie-initiatieven op wijk- en buurtniveau een stap vooruit kan helpen.

Lees meer

Leden WindpowerNijmegen kiezen voor verbreding

Leden van WindpowerNijmegen stemden bij de Algemene ledenvergadering op 25 juni voor verbreding van de coöperatie. Het bestuursvoorstel voor een nieuwe organisatiestructuur kreeg unanieme steun van de leden. “Dit besluit biedt kansen voor de toekomst: we gaan nieuwe projecten ontwikkelen en hebben ruimte voor aanwas van nieuwe leden”, aldus bestuurslid Caroline de Greeff.

Lees meer

Energiedoolhof in race voor prijs

Het plan voor een energiedoolhof met zonnepanelen, op het terrein van Windpark Nijmegen-Betuwe dingt mee naar de prijs Maak Gelderland mooier van Provincie Gelderland. Woensdag 7 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lees meer

Leden in beeld: Emile Pennings

WindpowerNijmegen telt ruim 1300 leden en donateurs. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Deze keer spreken we met Emile Pennings, vanaf het begin actief in onze coöperatie. Of het nou gaat om het rondleiden van scholen op het windpark, klussen in het bezoekerscentrum of hand-en-span diensten bij een ledenvergadering: Emile staat altijd klaar met een brede lach.

Lees meer

Word jij ons nieuwe bestuurslid?

Na bijna drie jaar actief te zijn geweest in het bestuur, heeft Caroline de Greeff laten weten een stapje terug te willen doen. Uiteraard blijft ze wel betrokken bij coöperatie WindpowerNijmegen, maar niet meer in het bestuur. WindpowerNijmegen zoekt daarom een nieuw bestuurslid, met de portefeuille communicatie.

Lees meer