Nieuws

Wethouder Tiemens op vijf in Duurzame top 100

Met stip op 5 in de duurzame top 100: onze Nijmeegse wethouder Harriet Tiemens. Daar zijn we natuurlijk trots op. Niet in de laatste plaats omdat de wethouder ons Windpark Nijmegen-Betuwe noemt als goed voorbeeld van duurzame burgerinitiatieven in de stad.

Lees meer

Leden in beeld: Sjon Debie

WindpowerNijmegen telt ruim 1300 leden en donateurs. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Deze keer is het woord aan kandidaat-bestuurslid Sjon Debie. Op een Nijmeegs terras vertelt hij meer over zichzelf. `Ik geloof in iets samen, van onderop, opbouwen. De coöperatie heeft de toekomst.’

Lees meer

SDE voor zonnedak

Het ministerie van Economische Zaken heeft SDE-subsidie toegekend voor de aanleg van een zonnedak met circa 1.900 zonnepanelen door Windpark Nijmegen-Betuwe BV. De zonnepalen komen op het dak van een hal tegenover het windpark, en zijn een uitwerking van afspraken met de eigenaar.

Lees meer

Behoefte aan energieloket

Initiatieven voor de opwek van duurzame energie op wijk- en buurtniveau hebben behoefte aan een loket voor professionele ondersteuning, blijkt uit een inventarisatie van coöperatie WindpowerNijmegen. Samen met Green Capital Challenges Nijmegen is nu een subsidievoorstel gedaan, om wijk- en buurtprojecten in de stad vooruit te helpen.

Lees meer

Word jij ons nieuwe bestuurslid?

Na bijna drie jaar actief te zijn geweest in het bestuur, heeft Caroline de Greeff laten weten een stapje terug te willen doen. Uiteraard blijft ze wel betrokken bij coöperatie WindpowerNijmegen, maar niet meer in het bestuur. WindpowerNijmegen zoekt daarom een nieuw bestuurslid, met de portefeuille communicatie.

Lees meer

Fietsers in rij voor windpark

Veel belangstelling voor ons windpark, bij de Nijmeegse Fiets4Daagse. Ruim 500 deelnemers maakten 25 augustus 2017 gebruik van de kans om ons windpark te bezoeken, dat speciaal voor deze dag geopend was. Vrijwilligers van coöperatie WindPowerNijmegen liepen af-en-aan om de gasten rond te leiden. Impressie van een zonnige zomerdag.

Lees meer

Nieuwe versie Windapp nu beschikbaar

Donderdag 24 augustus verschijnt een nieuwe versie van onze Windapp. Met meer informatie over de prestaties van de windmolens in Windpark Nijmegen-Betuwe en een windvoorspeller. De app is gratis te downloaden via Google Play en Apple Store.

Lees meer

Vaart in Zonnepark De Grift

Zonnepark De Grift vormt samen met Windpark Nijmegen-Betuwe de start van Energielandschap De Grift. Door energie uit wind, zon en warmte te combineren kunnen we de beschikbare grond rondom de windmolens straks optimaal benutten. Als alles meezit kan het Zonnepark, met 17.000 panelen, al in 2018 worden gerealiseerd.

Lees meer

Leden in beeld: Linda IJmker

WindpowerNijmegen telt ruim 1300 leden en donateurs. Wie zijn ze? Wat beweegt ze? Deze keer spreken we Linda IJmker. Via haar werk bij IVN Gelderland, dat zich inzet voor natuureducatie, kwam ze in contact met WindpowerNijmegen. Ze wil in de coöperatie, net als in haar werk, zoveel mogelijk kinderen in aanraking brengen met natuur en duurzaamheid. Een gesprek in de Mussenhut, het bezoekerscentrum van het windpark.

Lees meer

Lokale groene stroom voor 17 Gelderse gemeenten

Zeventien gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen gaan binnen vijf jaar voor hun elektriciteit gebruik maken van duurzame energiebronnen in de eigen regio. De stroom komt van nieuwe projecten die Wiek-II wil realiseren met lokale energiecoöperaties. Windpark Nijmegen-Betuwe levert als eerste stroom aan de gemeenten via de lokale energieleverancier De Groene Stroomfabriek.

Lees meer