24-05-2018

Sluit bericht

Bekijk bericht

Informatie-avond Zonnepark de Grift donderdag 23 augustus

Op donderdag 23 augustus organiseren we een informatie-avond over Zonnepark de Grift, het zonnepark dat zal worden gebouwd onder de windmolens. Je bent van harte welkom in de tent van Burgers Geven Energie op het Kelfkensbos in Nijmegen. De bijeenkomst start om 20.00 uur.

23 aug: Informatie-avond Zonnepark de Grift

Het energiecircus van Burgers Geven Energie trekt dit najaar langs dorpen en pleinen in de regio. In dit rondreizend theater kom je in contact met mensen in jouw buurt om samen de energietransitie een impuls te geven.

Klimaatambities

Op donderdag 23 augustus strijkt het energiecircus neer op het Kelfkensbos in Nijmegen. We gaan het hebben over de noodzaak van de energietransitie, de Nijmeegse klimaatambities, maar vooral over hoe we als burgers het voortouw kunnen nemen om zélf duurzame projecten op te zetten.

Zonnepark de Grift

Deze avond focussen we op het nieuwe project van WindpowerNijmegen, Zonnepark de Grift. Dit project van coöperatie WindpowerNijmegen krijgt steeds meer vorm. Het plan is om op de locatie van Windpark-Nijmegen-Betuwe een zonnepark met 17.000 panelen te maken. Dit komt, net als het windpark, in handen van burgers. Hoe gaan we dit project organiseren en financieren? Hoe gaan we er net als het windpark samen een groot succes van maken? Daarover gaan we met elkaar in gesprek.

Energietafel

Wethouder Harriët Tiemens van gemeente Nijmegen opent de bijeenkomst met een toelichting op de lokale klimaat- en energieplannen. Met de Energietafel onderzoeken we wat nodig is om deze ambities waar te maken en hoe burgers kunnen bijdragen aan de energietransitie. De Energietafel is een innovatieve methode waarmee je spelenderwijs het effect van duurzame energiebronnen in je omgeving ontdekt.

We kijken wat we tot nu toe als burgers samen hebben gerealiseerd in KWh, met Windpark Nijmegen-Betuwe en drijvend zonnepark Lingewaard als voorbeeld. Daarna nemen we de plannen voor Zonnepark de Grift onder de loep. Leden van WindpowerNijmegen vertellen over de rol van de coöperatie. Ook hoor je meer over de techniek van cablepooling, de ideeën voor financiering en hoe jij mee kunt doen. Hierbij is volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

Eigen bier

Brouwerij Oersoep zorgt voor een smakelijke afsluiting. Deze Nijmeegse brouwer heeft speciaal voor ons een bier gemaakt dat je deze avond kunt proeven.

Ontdek hoe inspirerend het kan zijn om je in te zetten voor een duurzamere regio. Kom 23 augustus naar het energiecircus van Burgers Geven Energie!

Praktische info

Wat: informatie-avond Zonnepark de Grift
Wanneer: donderdag 23 augustus 20-22 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Waar: tent Burgers Geven Energie, Kelfkensbos Nijmegen
Toegang gratis (drankjes op eigen rekening), aanmelden niet nodig